Büyüksimitci yeni dönem için adaylığını açıkladı

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, düzenlediği basın toplantısında başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, başkanlık divanı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile yeni seçim dönemi konusunda istişarelerde bulunduklarını ifade eden Büyüksimitçi, "Ülkemiz ve şehrimiz sanayisine hizmet etmek, ülke kalkınmasına katkıda bulunmak amacı ile önümüzdeki dönem için aday olmaya karar verdik. Eğer kıymetli sanayicilerimiz teveccüh gösterir ve bizlere tekrar görev verirse elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağımızı bir kere daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Kayseri’nin bir takım ana beklentilerinin olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, "Yüksek hızlı tren, gümrüklü yeni bir havaalanı, Kayseri Ankara yolunun iyileştirilerek Niğde otobanına bağlanması ve yerli otomobil bunlardan birkaç tanesi. Özellikle yerli otomobilin yatırım yerinin mutlaka Kayseri olması gerekiyor. Bu konularda basının ve Kayseri kamuoyunun desteğini istiyoruz" dedi.

Büyüksimitci, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışarak 4’üncü OSB ile ilgili çalışmaların sonuna geldiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Gıda Sanayi İhtisas OSB konusunda yeni bir çalışma yapacağız. Savunma Sanayi İhtisas OSB kurulması yönünde planlarımız var. Katma değerli ürünler üretmek adına Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Kayseri’de mutlaka olması gerekiyor. Kayseri’de 6 olan Ar-Ge merkezlerinin sayısının en az 15 olması ve Endüstri 4.0 çalışmalarına hız verilmesi gerekiyor. Bu konularda tüm kesimlerden destek bekliyoruz. "

Kayseri ihracatındaki artış yeterli değil

Kayseri’nin iki ana sektörü olan mobilya ve elektrikli ev aletlerinde adet bazında artış oranlarının sıra ile mobilyada yüzde 30, elektrikli ev aletlerinde yüzde 32 olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, Kayserinin ihracatında 2016 yılı ilk altı ayına göre yüzde 4 civarında artış olduğunu skaydetti. Bu rakamların Kayseri açısından yeterli olmadığını belirten Başkan Büyüksimitci, "Kayseri’de siyasiler, resmi kurumlar, odalar ve STK‘lar ile koordinasyon içerisinde çalışarak Kayseri sanayisi için sorun ve önerilerin istişare edileceği bir platform oluşturmamız gerekiyor. Eğer hep birlikte sorunların üzerine gidip, çözmeye çalışırsak inanıyoruz ki her zaman başarırız" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir