Çarşıbaşı, üretim kapasitesini artırarak yeni pazarlara ihracat yapacak

Çarşıbaşı Şekerleme Genel Müdürü Lütfi Çarşıbaşı, “Bugün itibarıyla altı ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl üretimi üç kat artırarak, 2018 yılında yeni pazarlara açılmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Üretim kapasitesini bu yıl üç kat artırmayı planlayan Çarşıbaşı Şekerleme, 2018 yılında Yakın Doğu, Afrika ve Balkan ülkelerine açılmayı hedefliyor. Firma, 2018 yıl sonuna kadar üretimin yüzde 40’ını ihraç etmek istiyor. Süt ve şekerleme ürünleri alanında geniş bir yelpazelerinin bulunduğunu söyleyen Çarşıbaşı Şekerleme Genel Müdürü Lütfi Çarşıbaşı, “Kayseri Mimarsinan OSB’de 6 bin metrekaresi açık olmak üzere 10 bin 600 metrekare alan üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Firmamız 1946 yılında kuruldu. Süt ürünlerimizde tereyağı, tulum peyniri, kaşar peyniri ve beyaz peynir üretiyoruz. Şekerleme ürünlerimiz ise çikolata, lokum, akide şekeri, helva ve reçelden oluşuyor” bilgisini verdi.

Bugün itibarıyla Şekerleme ürünlerinde yıllık 500 ton, süt ürünlerinde ise 400 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Çarşıbaşı, “Bugün itibarıyla altı ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl üretimi üç kat artırarak, 2018 yılında yeni pazarlara açılmayı hedefl iyoruz. Hedef pazarlarımız içinde Yakın Doğu, Afrika ve Balkan ülkeleri var. Üretimin yüzde 40’ını ihraç etmeyi ve cironun en az yüzde 35’ini dış pazardan elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Büyüme ivmesiyle beraber üretim alanında boş olan bölümleri de kullanmaya başlayacaklarını aktaran Lütfi Çarşıbaşı, “Yeni tesisimizin yatırımını yaparken 10 yıllık plan doğrultusunda adımlar atmıştık. Stratejik planımızda bu yıl ihracata başlamak vardı. Bu sebeple 2015 yılı boyunca altyapı çalışmalarımızı tamamladık. İhracattaki ilk yılımızda üretimin yüzde 8’lik kısmını ihraç ediyoruz. Ciromuzun yüzde 7’sini ise ihracattan elde ediyoruz” bilgisini verdi.

“Yeni ürünümüz mantı lokumunu piyasaya sunduk”

Şekerleme alanında el yapımı çikolata ve sadece kendi üretimleri olan mantı lokumu ile ilgili Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ifade eden Lütfi Çarşıbaşı, “Mantı lokumunu pazara sunduk ve tüketicilerden olumlu geri dönüşler aldık. Perakende satışlarımız öngördüğümüzün de üzerinde seyrediyor. Mantı lokumu ile ilgi Ür-Ge çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi. Bu ürünün yanı sıra lokum ve çikolata ürün gruplarında da meyve ağırlıklı ürünler üzerinde Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını anlatan Çarşıbaşı, “Çalışmalarımız kapsamında yakın zamanda üç ürünümüzü satışa sunmaya hazırlanıyoruz. Özellikle lokum çeşitlerine yenilikçi yaklaşım sunma çabamız devam edecek” ifadelerini kullandı.