Doğu Karadeniz'in gözdesi Ayder Yaylası

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyen tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyen tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Çamlıhemşin ilçesine 17 kilometre mesafedeki yaylayı ziyaret eden turistler, doğanın eşsiz güzelliğini foto safari, yürüyüş ve "zipline" ile keşfediyor.

Ayder Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası’nın artık herkes tarafından tanınan bir yayla olduğunu söyledi.

"Ölmeden önce cenneti merak edenler muhakkak Ayder Yaylası’nı görmeye geliyor." diyen Altun, "15 Temmuz darbe girişimi ülkemizin turizmine azda olsa etki yapmıştır ama ülkemiz güçlü bir ülkedir, bölge turizmi bir sekteye uğramamıştır." dedi.

Milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor


Kurban bayramının yaklaştığını hatırlatan Altun, "Oda sayısında artış olmasına rağmen yine aşırı derecede bir yoğunluk var. Geçen yıl 900 bine yakın turist Ayder Yaylası’na giriş yaptı. Şu anki yoğunluk gösteriyor ki bu yıl 1 milyondan fazla insan Ayder Yaylası’nı ziyaret edecek." ifadesini kullandı.

Okulların açılışına kadar yoğunluğun devam edeceğini belirten Altun, "Çok yoğun bir Arap turist talebi var. Havalimanı yapıldığı zaman Arap turist sayısının daha çok artacağına inanıyoruz. Havalimanı bu konuda bizim ve bölgemizin kaderini değiştirecektir. Bölgemiz şaha kalkacaktır. Bunun ekmeğini de Rize ve Türkiye yiyecektir." ifadelerini kullandı.

Ayder'i ziyarete gelen Zafer Sağlam ise eşiyle birlikte Şanlıurfa’dan geldiklerini vurgulayarak, "Çok uzak mesafeden gelmemize rağmen buna değdi. Doğası ve güzelliğiyle Ayder bizi büyüledi. Herkesin de gelip burayı görmesini tavsiye ederim." şeklinde konuştu.

Şehit aileleri ile gazilere ücretsiz zipline


Zipline işletmeciliği yapan Muhammet Sual da Ayder Yaylası'nın her mevsim oldukça yoğun olduğunu, ziyaretçilere farklı etkinlikler sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Sual, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendi imkanlarınca şehit aileleri ve gazilere bir nebze olsun moral vermek istedikleri için ücretsiz zipline hizmeti verdiklerini ifade etti.

Termal turizme bayram dopingiTermal turizme bayram dopingi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir