Doğu Karadenizli balıkçıda palamut hüsranı

Piraziz Su Ürünleri Birliği Başkanı Arslan, Doğu Karadeniz'de bölge balıkçısının palamut avında umduğunu bulamadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piraziz Su Ürünleri Birliği Başkanı Hamdi Arslan, "Denizlerde av yasağının kalkmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Doğu Karadeniz'de bölge balıkçısı palamut avında umduğu bulamadı. Palamutta hüsrana uğradık" dedi.

Arslan, Marmara ve Batı Karadeniz'de bol gerçekleşen palamut balığı avının Doğu Karadeniz'de aynı düzeyde gerçekleşmediğini söyledi.

Balığın Sinop'tan Doğu Karadeniz'e geçmediğini vurgulayan Arslan,"Şu anda palamut avı Marmara ile Batı Karadeniz arasında. Bir türlü balık Doğu Karadeniz'e geçmedi." ifadelerini kullandı.

Arslan, bölge balıkçılarının halen palamut avını Marmara ve Batı Karadeniz'de devam ettirdiğini de işaret ederek, "Denizlerde av yasağının kalkmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Doğu Karadeniz'de bölge balıkçısı palamut avında umduğu bulamadı. Palamutta hüsrana uğradık. Yaklaşık bir aydır balığın Doğu Karadeniz'e geçmesini bekliyoruz, ancak umduğumuz gibi olmadı. Bugünlerde bölge balıkçısı palamudun peşinden Marmara ve Batı Karadeniz'e gitmeye başladı. Buralarda avcılığı sürdürüyorlar." diye konuştu.

Doğu Karadenizli balıkçısının umudunu kaybetmediğini dile getiren Arslan, balıkçıların dört gözle palamudun gelme beklentisinde olduğunu kaydetti.

Arslan, bol gerçekleşen palamut avcılığı nedeniyle hamsinin halen tam anlamıyla kendisini göstermediğini de belirterek, "Palamut hamsi ile beslenen bir balık. Balığın bol olması nedeniyle hamsi şuan kendisini gizlemiş durumda. Bu da hamsi avının erken başlamasını önlemekte ve sezonun verimli geçmesi için ümit verici. Tahminimizce 15 Ekim itibariyle hamside sezon başlayacaktır." dedi.

Öte yandan Arslan, Giresun'daki balıkçı manav ve tezgahlarında palamudun tanesinin 5 ila 10 lira arasında satıldığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir