Doğu Marmara'da 6 bin 242 konut satıldı

Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'da ekim ayında toplamda 6 bin 242 konut satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre Doğu Marmara Bölgesi'nde Ekim ayında 6 bin 242 konut satıldı. Kocaeli'de 2 bin 810, Sakarya'da bin 642, Yalova'da 842, Düzce'de 518 ve Bolu'da ise 430 konut satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü Ekim ayına ilişkin konut satışı istatistiklerini açıkladı. Doğu Marmara bölgesinde en fazla konut satışı Kocaeli'nde oldu. Ekim ayında 6 bin 242 konut satılırken, verilere göre Kocaeli'de 2 bin 810, Sakarya'da bin 642, Yalova'da 842, Düzce'de 518 ve Bolu'da ise 430 konut satıldı. Kocaeli'nde konut satışının fazla olmasını sanayi kenti olmasına bağlayan emlakçı Davut Akcan, "Kocaeli'ne farklı illerden iş bulmak amacıyla göç oluyor. Burada bir sanayi kuruluşunda iş bulan vatandaş ekonomik düzeyi iyileşmeye başlayınca ilk işi ihtiyacı olan barınma sorununu çözmek oluyor. Sürekli konutlar yapılıyor ve bu konutlar satılıyor. Vatandaşlar deprem görmüş konutlarda artık oturmak istemiyor ve yeni konutlardan satın alıyorlar" dedi.

Emlakçı Gülşen Efe ise üniversite nedeniyle de konut satışlarının yüksek olduğunu söyleyerek, "Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenime başlayan öğrencilerin bazı aileleri burada çocuklarını rahat etmeleri için ev satın alıyor. Ayrıca Kocaeli sadece sanayi ile anılmıyor artık. Kartepe kayak merkezi, Sapanca Gölü gibi turizm merkezi olarak da anılıyor. Yatırımcılar burada villalar ve konutlar satın alıyor" diye konuştu.