Estel, Rusya, Afrika ve Avrupa pazarına ihracata hazırlanıyor

İlk ihracatını Türkmenistan'a yapan firma, özellikle gelişmekte olan Rusya, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa pazarına yönelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kaynak sektöründe kendi markası ile faaliyetlerini sürdüren Estel Kaynak, bu yıl 'Superon' ve 'İnterkombine' markaları ile yaptığı genel distribütörlük anlaşmaları ile kaynak sektöründeki ürün portföyünü artırdı. SG2 gazaltı kaynak telleri, kaynak elektrodları, MIG, TIG ve plazma kaynak torçları, sarf malzemeleri ve paslanmaz kaynak tellerini yurt genelinde servis ve bayiler aracılığıyla sanayicilere sunan Estel Kaynak, ilk ihracatını Türkmenistan'a yaptı. İhracat pazarlarını genişletme hedeflerinin olduğunu dile getiren Estel Kaynak sahibi İbrahim Saççıoğlu, özellikle gelişmekte olan Rusya, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa pazarına yöneleceklerini bildirdi. Saççıoğlu, "Söz konusu bölgelerde tanıtım faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz. 2016 yılı satışlarımızda 5 milyon TL üzerinde bir ciroya ulaştık. Bu yıl da yurt içi ve dışı satışlarımızı artırmaya odaklandık" dedi.

Geleneksel iş anlayışı ve çözüm odaklı görüşleri doğrultusunda küresel ölçekte uygulanan teknolojileri Türkiye'ye getirmek için uluslararası markalarla anlaşma yaptıklarını belirten İbrahim Saççıoğlu, "İlk adımımızı bu yıl Hindistan’ın önde gelen paslanmaz çelik kaynak ürünleri üreticisi Superon firması ile distrubitörlük anlaşması imzalayarak attık. Bu sayede Estel Kaynak olarak ürün gamımıza paslanmaz kaynak malzemelerini ekledik. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha geniş bir ürün pörtföyü ile cevap vereceğiz ve kısa zamanda paslanmaz ürünler konusunda önemli bir noktaya gelmeyi planlıyoruz" dedi. Saççıoğlu, öte yandan bu yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük kaynak torç sarf malzemeleri üreticisi Interkombıne firması ile yurt içi ve dışı için satış anlaşması yaptıklarını kaydetti. Saççıoğlu, "Bu sayede kaynak torçları, makina aksamları ve sarf malzemelerinde hem ürün çeşitliliğimizi artırdık hem de yenilikçi ve teknoloji içerikli ürünleri sanayicimizin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu. Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirleri başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir gibi kentlere bayiler aracılığı ile ürünlerini ulaştırdıklarını aktaran Saççıoğlu, "Türkiye’nin önde gelen kaynak torç imalatçıları ile çalışıyoruz. Türkiye genelinde satış kanallarımız aracılığı ile birçok torç tamir-bakım servisleri ürünlerimizi kullanıyorlar" diye ifade etti.

"Fiyat dalgalanmaları, sektörü olumsuz etkiledi"

Sektör hakkında değerlendirmede bulunan Saççıoğlu, 2016 yılının kaynak teknolojileri satış rakamları açısından iyi bir yıl olduğunu belirtti. 2017 yılı ile ilgili olarak Şaççıoğlu şöyle devam etti: "2017 yılının ilk beş ayı için ise aynı şeyleri söylemek zor. Sektör, demir-çelik ve bakır sektörü ile yakından ilişkili olduğundan dolayı hammadde ve material fiyatlarındaki dalgalanmalardan dolayı istikrarsız ve güvensiz bir gidişat sergiledi. Özellikle çelikten üretilen filmaşinden çekilip, bakırla kaplanmış kaynak telleri için son zamanların en dalgalı, fiyat istikrarsızlığını yaşadık."