Hayırseverlerle büyüdü, girişimciliğe destek olacak
Kayseri’de nerdeyse her bölümü farklı bir hayırsever işadamının desteğiyle inşa edilen Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, iş dünyasına istihdam yaratan girişimciler yetiştirmeye odaklandı.
DİLEK FİDAN
KAYSERİ - Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, 2015-ÖSYM verilerine göre, yüzde 100’lük tercih edilme ve yüksek burs verme oranıyla, Türkiye’de vakıf üniversiteleri içinde en üst sıralarda yer aldıklarını belirterek, öncelikli hedeflerin, mezunların iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan girişimciler olmalarını sağlamak zorunda olduğunu kaydetti. Üniversitenin, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından 2009 yılında kurularak 2011-2012 döneminde akademik hayatına başladığını belirten Güney, “Üniversitemiz 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini aldı.2015-2016 eğitim öğretim yılı itibariyle 5’inci öğretim yılına girdi. Bin 700 öğrenci lisans, 127 öğrenci lisansüstü öğrenim görüyor” dedi.
Nuh Naci Yazgan’ın Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Fen-Edebiyat, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinden oluştuğunu aktaran Güney, “Bu fakülteler bünyesinde 11 bölüm bulunuyor. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Psikoloji bölümlerimize de 2015-2106 eğitim-öğretim yılında ilk öğrenci alımı yapıldı” diye konuştu.
Güney, üniversiteyi tercih edeceklerin dünya standartlarında bir eğitim ve öğretim imkanına kavuşacaklarını belirterek, “Öğrencilerimize yan dal, çift ana dal ve yurtdışında staj yapma ve belli bir dönem okuma imkanı veriliyor. Yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alanda kurulu modern yerleşkemizde öğrencilerimize sağlıklı, güvenli, konforlu ve temiz bir ortamda barınma , beslenme ve etkin ders çalışma imkanı oluşturduk. Kampüs alanında restoran, sergi salonu, iki küçük ve bir büyük konferans salonu, kongre merkezi, öğrenci merkezi, kapalı ve açık spor tesisleri, fitness salonu, kütüphane ve öğretim elemanları lojmanlarımız mevcut. Ayrıca kampüs alanımızda 450 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtlarımız var. Yurt odalarımız bir ve iki öğrenci kalabilecek şekilde tasarlanmış olup 24 saat sıcak su veriliyor. Odalarımızda ise mini buzdolabı, çalışma masası, elbise dolabımız var. Öğrencilerimize haftanın 7 günü aksatılmadan sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği veriliyor” şeklinde konuştu.
Güney, verilen öğrenim burslarının karşılıksız olduğunu vurgulayarak, herhangi bir şarta (derslerden başarısızlık, öğrenim süresinin uzaması, sağlık sebebi, devamsızlık v.b) bağlı olmaksızın öğrenim süresince mezun oluncaya kadar devam edecektir’’ dedi.
Güney, Üniversiteye yerleştirilen ve kayıt yaptırdığı puan türüne göre Türkiye genelinde ilk altı bine giren öğrencilere ‘’Özel Burs’’, sanat, kültür ve spor alanında üniversiteyi başarı ile temsil eden öğrencilere ‘’Sanat Kültür ve Spor Bursu’’, öğrenim süresi boyunca her akademik yarıyıl sonunda yapılan değerlendirmeye göre o yarıyılı izleyen öğrenim yarıyılı için geçerli olmak üzere karşılıksız ‘’Başarı Bursu’’ verildiğini ifade etti. Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olduklarını hatırlatan Güney, Erasmus staj hareketliliği ile öğrencilerimiz, bir Avrupa ülkesinde, uygulamalı iş deneyimi elde edebilmekte” diye konuştu.
HAYIRSEVERLERİN YAPTIRDIĞI BÖLÜMLER
● Özbıyık-Göknar Ailesi: Mühendislik Fakülte Binası
● Mehmet Sağıroğlu-Azize Sağıroğlu: Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Binası
● Nimet-M. Kemal Dedeman varisleri: İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Binası
● Necmiye- Adem Çilsal’ın varisleri : Sağlık Bilimleri Fakültesi
● Mustafa Nevzat Özhamurkar: Öğrenci Merkezi Binası
● Nurullah-Şerife ve Mehmet Baldöktü: Nurullah Baldöktü kız öğrenci yurdu binası,
● Mehmet Özçivici: Erkek öğrenci yurdu
● Nuh Yapışlar ve Mehmet Yılmaz Özdemir: Öğrenci Yurdu
● İlhan Akşehirlioğlu adına Milli Eğitim Vakfı: Mühendislik Araştırma Merkezi binası
● Nurullah, Şerife ve Mehmet Baldöktü: Nurullah Baldöktü Açık Spor Kompleksi, Kapalı Spor salonu
● Ahmet Uzandaç : Kütüphane Binası
● Mehmet –Sebahat Köseoğlu: Sürekli Eğitim Merkezi binası
● Süleyman Çetinsaya: Kültür Merkezi
● Mustafa Özkan: Üniversite giriş kapısı
● Termak Yapı: Tören alanı ve Üniversite Kulesi
● Ali İhsan Erbil : Bir blok öğretim elemanı lojmanı
● Ali Rıza Özderici: Bir blok öğretim üyesi lojmanı
● Özkoyuncu Madencilik: Bir blok öğretim üyesi lojmanı
● Dalsan Yatırım: Bir blok öğretim üyesi lojmanı
● Denge Vida: Bir blok öğretim elemanı lojmanı
● Mestaş Metal: Bir blok öğretim üyesi lojmanı
● Özkaramete Ilgaz Kereste: Bir blok öğretim elemanı lojmanı