“İnegöl artık kabına sığmıyor”

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, nezaket ziyaretleri kapsamında Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş ve İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, nezaket ziyaretleri kapsamında Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir ve beraberlerindeki heyeti İTSO binasında ağırladılar.

Ziyarette konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Adımız ilçe olabilir ama mahiyetimiz ilçe olmaktan çok daha büyük noktalara ulaştı. Hem yerel hem de genel yönetimler anlamında bu şehrin tekrardan irdelenip ona göre yatırımlar yapılması gerektiği kanaatindeyiz” diyerek İnegöl’ün artık kabına sığmadığını ifade etti.

İnegöl’ün son 30 yılda sanayi şehrine dönüştüğüne işaret eden Uğurdağ, “3 OSB’miz bulunuyor. Şehrimiz genel itibariyle mobilya özelinde ve lokomotifinde ekonomik büyümesini sağlayan bir şehir. Bunun yanında tekstil sektörü de ciddi konumda bulunuyor. Şehrimiz ekonomik ve sosyal büyümesini genel ve yerel yönetimlerin de geçmişten itibaren katkılarıyla, ama büyük oranda kendi katkılarıyla büyümesini sağlamıştır. Kat edeceğimiz çok yolumuz var. Mobilya sektörü, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 35’ini, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 17’sini karşılayan, şehre sosyal ve ekonomik açıdan ciddi destek sağlayan bir sektördür. Türkiye’de mobilya dendiğinde ilk akla gelen şehiriz” dedi.

Ekonomik büyüklük ve sosyal nüfus yapısı gelişiminin doğru orantılı bir şekilde yerel yönetimler tarafından ele alınması gerektiğine dikkat çeken Yavuz Uğurdağ, “Nüfus 300 bine yaklaşmış, ihracat ciddi şekilde artış göstermiş, sanayi tesisleri sayı, nitelik ve nicelik olarak artış göstermiş, aynı doğru orantıda diğer yan etkenlerin de artış göstermesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

MODEF fuarının bu yıl 41’incisini düzenleyeceklerini hatırlatan Uğurdağ, İnegöl’ün ve Bursa’nın ortak ihtiyacı olan fuar merkezini bir an önce kente kazandırmak istediklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir