Kaçak kurbanlıklar 'drone' ile takip edilecek

Erzincan'da, belediye tarafından Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlık hayvanlara müdahale etmek için kurulan 'kurban yakalama timi' , kaçan kurbanlıkları atlar, ATV motorlar ve 'drone'larla takip edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erzincan'da, Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlık hayvanlara müdahale etmek için kurulan "kurban yakalama timi", kaçan kurbanlıkları atlar, ATV motorlar ve "drone" olarak bilinen insansız hava aracı yardımıyla yakalayacak.

Kentte, Erzincan Belediye öncülüğünde, yaklaşan Kurban Bayramı'nda kaçan büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların yakalanması amacıyla, "kurban yakalama timi" oluşturuldu.

Kurban Bayramı öncesi sıkı bir eğitimden geçen ve 8 kişiden oluşan tim, bayram öncesi kaçan kurbanlık hayvanlara doğru ve etkili müdahale tekniklerini öğrenmek hem de zorlu görev için kondisyon kazanmak için antrenmanlara başladı.

Antrenmanlarda kaçan kurbanlara kement ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı öğrenen tim, şınav çekme, koşu gibi fiziksel dayanıklılığı artıran çalışmalar da yapıyor. Tim, bayram döneminde de kaçacak kurbanlıkları karadan atlar ve ATV motorlar ile havadan drone ile takip ederek yakalayacak.

Özellikle araçların girmediği dar sokaklarda bu araçlardan yararlanacak tim, gruplar halinde çalışarak kaçan kurbanlıkları etkisiz hale getirecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir