Konya sanayisine yüzde 100 iş garantili meslek lisesi

OSBÜK Başkanı Kütükçü, bölge sanayicilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler açmak için çalıştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RABİA KORKMAZ

KONYA - Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, organize sanayi bölgesinde yer alan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Yatırımları yerinde inceleyen Kütükcü, yüzde 100 iş garantili okulun, tamamlanan 200 kişilik modern öğrenci yurdu, bilgisayar laboratuarları, son teknolojiyle donatılmış tezgahlardan oluşan atölyeleri ve sosyal alanları ile Konya'nın en çok tercih edilen teknik lisesi haline geleceğini söyledi.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında bölgede açılan okuldan mezun olan öğrencilerin yüzde 100 iş bulma garantisi olduğunun altını çizen Kütükcü, şunları söyledi:

"Okulumuza, öğrencilerimizin eğitimlerine daha rahat şartlarda devam edebilmeleri için yeni yatırımlar yaptık. Öğrencilerimiz burada sadece teorik olarak ders görmeyecek, gördükleri dersleri CNC tezgahlarında ve diğer atölyelerimizde uygulamalı olarak yapma fırsatı elde edecek. "

Bölge sanayicilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler açmak için çalıştıklarını kaydeden Kütükcü, "Şu anda makine, plastik ve mobilya teknolojileri bölümlerimiz var. Sanayicilerimizin en çok ihtiyaç duyduğu kaynak operatörlerini de yetiştirmeliyiz" dedi.

Toplantıda Okul Müdürü Uzman Öğretmen Ali Demir de, okulun ihtiyaçları ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir