KTO'dan istihdam seferberliğine destek

Kayseri Ticaret Odası, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programına destek verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve İŞKUR tarafından 'Çalışma hayatında milli seferberlik' konulu toplantı düzenlendi. Türkiye'yi 2023 hedeflerine götürecek yegane gücün özel sektör olduğunu vurgulayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, " Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu seferberlik konusu önem arz ediyor. Hem üretmek bakımından hem de istihdam bakımından iş dünyası olarak, elimizi taşın altına koymalıyız" dedi. Milli istihdam seferberliğine herkesin katkı sunması gerektiğini ifade eden AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise üniversite olarak istihdam sorununa katkıda bulunmak istediklerini dile getirdi.

'Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği’ kapsamında istihdam yapmaya ve bu milli seferberlik ruhuyla hareket etmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Hiçyılmaz ,"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu milli istihdam seferberliği gerçekten çok önem arz ediyor. Bizim İş dünyası olarak elimizi taşın altına koymalıyız. Hem üretmek bakımından hem istihdam bakımından hem de bunun ihracatı bakımından. Türkiye'yi 2023 hedeflerine götürecek yegane güç özel sektördür. Ülkemizi belirli noktalara getirebilmemiz özel sektör mahiyeti ile olacaktır. Devletimizin özel sektörü özendirmek, teşvik etmek ve desteklemek bakımından da belki de Cumhuriyet tarihinin en fazla teşvik ettiği dönemden geçiyoruz" dedi.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise, "İstihdam konusu çok önemli bir konudur. Türkiye'nin yaşadığı en temel sorunlardan bir tanesi istihdam ve işsizlik sorunudur. Bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Türkiye'nin bu tür sorunlar ile uğraşabilmesi için ortak akıl toplantılarına ve ortak atölye çalışmalarına çok ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimi ile başlayan milli istihdam seferberliğine hepimizin katkı sunması lazım. Yalnızca iş ve sanayi dünyasının değil, toplumun diğer katmanlarının da katkı sunmaları gerekiyor" şeklinde konuştu. Genç işsizlik sorunu Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'nın da problemi. Avrupa'da bu rakamlar yüzde 20'yi gösteriyor. Türkiye'de üniversite mezunlarının yüzde 70'i eğitim aldığı mesleği yapmıyor. Bizde üniversite olarak istihdam problemini çözmek istiyoruz. Bu konuda toplumun ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğu nitelikli ve kaliteli insan yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

“Kayseri’de hedef 25 bin istihdam”

İstihdam seferberliği kapsamında Kayseri’de hedeflerinin 25 bin olduğunu dile getiren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü temsilcisi Nail Coşkun ise, “Geçen Ocak ayı içerisinde Ankara’da yaptığımız toplantıda sayın bakanımız projeleri anlattı ve uygulamaya geçtik. En önemlisi artı istihdam. Türkiye genelinde Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi hedef 1 buçuk milyon. Bizim Kayseri’ye hedefimiz 25 bin. Daha önceki teşviklerin yanına 773 liralık bir katkı daha sağlanıyor. Bu da bir yıl süreyle devam edecek” diye konuştu.