Kültürün enerjisi güneşten

Kayseri Hacılar Belediyesi tarafından yapılan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 54Kw’lık güneş panelinin tanıtımı ve Akyazı Mahallesine yapımı tamamlanan Sanayi Sitesi açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Hacılar Belediyesinde gerçekleşen bir törenle  54Kw’lık güneş panelinin tanıtımı ve Akyazı mahallesinde yapımı tamamlanan sanayi sitesi açıldı.

Hacılar Belediyesi tarafından yapılan  ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen 54Kw’lık güneş panelinin tanıtımı ve Akyazı Mahallesine yapımı tamamlanan Sanayi Sitesi açıldı. Hacılar’da ki kamu kurumları içerisinde ilk defa gerçekleştirilecek olan çatı üstü 216 adet panel ile elde edilecek olan 54Kw’lık güneş panelinin ve Akyazı mahallesinde 1 milyon 100 bin TL’ye mal olan ve içerisinde 18 adet işyeri bulunan sanayi sitesi hizmete açıldı.

Enerjinin verimli kullanılacağını dile getiren Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici yaklaşık 240 bin TL’ye mal olacak ve yüzde 75’inin ORAN tarafından desteklenecek olan proje ile güneş enerjisi potansiyelinin değerlendirilerek, enerjinin verimli kullanılmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.
Başkan Ekici, Kültür Merkezi çatısına uygulanacak 216 adet güneş paneli ile yıllık 71.800 Kw elektrik enerjisi elde edeceklerini söyleyerek, kurulacak olan güneş panelleri sayesinde üretilecek elektrik enerjisi ile Hacılar Belediyesinin enerji ihtiyacını karşılayacaklarını üretilecek enerjinin kullanılmayan kısmının elektrik dağıtım şirketine satılması suretiyle belediye bütçesine de katkı sağlayacağını belirtti.

"Hacılar modern sanayi sitesine kavuşuyor"

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici "İlçemizin ihtiyacı olan ve belediyemizin karşısında bulunan sanayi sitemizin hoş bir görüntüsü yoktu. Akyazı mahallesine yaklaşık 1 milyon 100 bin TL’ye mal olan ve içerisinde 18 adet işyeri bulunan sanayi sitemizi tamamladık. Bu sayede ilçedeki esnafımız daha modern ve temiz bir ortamda hizmetlerini sürdürecektir.  Hacılar’ın planlı gelişmesine katkıda bulunacağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir