Kuzey Ege'de Yunanlı turist bereketi

Ayvalık'ta kurulan bölgenin en büyük semt pazarına, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen Yunanlı turistler büyük ilgi gösteriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülkelerindeki ekonomik krize rağmen alışveriş için Balıkesir'in Ayvalık ilçesine gelen Yunanlı turistler, bölgenin en büyük semt pazarına büyük rağbet gösteriyor. 

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve Türkiye'nin Midilli Adası üzerinden Avrupa'ya açılan kapılarından biri olan Ayvalık, her yıl yaklaşık 45 bin Yunanlı turisti ağırlıyor. 

Yunanistan'ın dışında Avrupa ülkelerinden de gelen on binlerce kişiyi konuk eden ilçede, genel ihtiyaçlar üzerine yapılan alışverişlerde Yunanlı turistler ilçe ekonomisini ayakta tutmada önemli rol oynuyor.

Giyim ve gıda alışverişleriyle döviz bırakan Yunanlı müşterilerinden oldukça memnun olan Ayvalık esnafı, daha fazla müşteri çekme adına Yunanca öğreniyor. 

Ayvalık'ta kurulan ve bölgenin en büyük halk pazarına yoğun ilgi gösteren Yunanistan vatandaşları, alışverişlerde en fazla giyim, gıda ve inşaat malzemelerini tercih ediyor. Ülkelerindeki ekonomik krize rağmen alışveriş için Ayvalık'ı tercih eden Yunanlı turistler, buradaki fiyatların ülkelerine oranla çok daha düşük olduğunu belirtiyor.

Bölge esnafı ise komşu ülke vatandaşlarının ilçelerine gelmesinden memnun kalırken, günü birlikçi turistlerin Türk ekonomisine ciddi katkı verdiğini ifade ediyor. 

Yunanlı turistlerin Türklerden daha fazla pazarlıkçı olduğunu kaydeden pazarcı esnafı, bu kişilerin çoğu zaman 5 avroluk bir malı 2 avroya satın almaya çalıştığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir