Mahmudiye’den jeotermal seracılık atağı

Eskişehir’in yükselen ilçesi Mahmudiye, jeotermal seracılık alanında yapılan yatırımlarla İç Anadolu’nun domates ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK TOPRAK 

ESKİŞEHİR - Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından ilçenin Konya yoluna 6 kilometrelik mesafesinde 60 derece, Ankara yolunun 7 kilometrelik mesafesinde de 64 derece yüksek debili sıcak su bulunmasının ardından yatırımcıların gözünün Mahmudiye’ye çevrildiğini söyledi. 

Şuan ilçede jeotermal seracılık alanında iki büyük yatırımın yer aldığını belirten Gündoğan, “seracılık bakımında Simav’dan sonra Mahmudiye anılır olacak. Seraların bu yıl faaliyete geçmesi hedeflleniyor, 2016 yılında artık Eskişehir ve çevresi sebze ihtiyacını Mahmudiyeden karşılayacak. Sadece bir firma dekar başına 50 tondan yaklaşık 5 milyon ton domates üretmeyi planlıyor. Bunun devamında farklı ürünlerin üretimi de yapılacak” dedi. 

Sıcak suyun termale uygunluğu konusunda araştırma yapıldığını da belirten Gündoğan, ilerleyen süreçte sağlık turizmi alanında termal tesislerin de hayata geçmesinin söz konusu olduğunu söyledi. İyi tarım uygulamaları için ilçenin bakir bir alan olduğunu ifade eden Gündoğan, “İlçede ayrıca 6 bin 500 dönümlük bir arazide elma dikimi başladı. Başka büyük bir firma tarafından da bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir tesis kuruluyor. Şuan ülkenin dört bir yanından yatırım alan bir merkez durumundayız. Nüfusu 8 bin 500 olan ilçemiz artık göç vermeyi durdurmuş durumda. Göreve geldiğimizden beri Mahmudiye’nin atçılığın yanında tarım alanında da kalkınması üzerine çalışmaları hızlandırdık. Belediyeye ait 334 dekarlık arazimizi tapu iptal davası ile geri aldık. İçerisinde doğalgaz vanası olan, 27 litrelik derin su kuyu pompası olan bir arazi, buraya yatırım yapmak isteyenleri davet ediyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir