Marmaris Bisiklet Festivali başladı

Marmaris'in bisiklet turizminden daha fazla pay alabilmesi için gerçekleştirilen "Marmaris Bisiklet Rotaları Projesi" kapsamında festival düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Marmaris'teki bisiklet turizmini geliştirmek ve rotaları tanıtmak amacıyla düzenlenen, Marmaris Bisiklet Festivali başladı. 

Güney Ege Kalkınma Ajansının desteğiyle, Marmaris Turizm Birliği tarafından düzenlenen festivalin başlangıcı, açılış sürüşüyle yapıldı. 

Turban Kavşağı'ndan başlayan sürüşe, aralarında yabancıların da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Sahil yolu boyunca yaklaşık 3 kilometre pedal çeviren katılımcılar, Atatürk Meydanı'nda belediye görevlilerince karanfillerle karşılandı. Bisikletçiler, daha sonra çiçekleri Atatürk Anıtı'na bıraktı.  

Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde, festivalin, 3 yıl emek verilerek hayata geçirilen Marmaris Bisiklet Rotaları Projesi kapsamında yapıldığını söyledi.  

Projenin Türkiye'de başka bir örneğinin bulunmadığını ve iyi değerlendirilmesi halinde ilçeye çok büyük kazanımlar sağlayacağını dile getiren Gök, "Gönül ister ki bu kadar yoğun araç trafiği olmasın, Marmaris'te herkes bisiklete binsin, insanlar benzine para harcamasın, spor salonlarına kendilerini kapatmasınlar" diye konuştu.  

Bisiklet Rotaları Projesi'nin koordinatörü İsmet Kamil Öner ise festivali Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Marmaris etabına denk gelecek şekilde planladıklarını, bu sayede turun çok daha renkli geçeceğini kaydetti.  

Marmaris'in iklimi ve coğrafi yapısıyla bisiklet turizmine uygun olduğunu vurgulayan Öner, "Festival sayesinde bisiklet rotalarımızı iyi şekilde tanıtarak bu turizm alanından da pay almak istiyoruz" diye konuştu.  

Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Marmaris Bisiklet Festivali, 2 Mayıs'ta sora erecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir