Meka, 2 bin ürün çeşidi ile yeni pazarlara yönelecek

Meka Plastik Genel Müdürü Sabri Çeken, 2 bine yakın kalıptan 120 bin milyon adet sağlık ve endüstri alanında kullanılan plastik üretecek kapasiteye sahip olduklarını aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Mobilya yan sanayi, beyaz eşya, telekomünikasyon ve medikal sektörüne yönelik üretim yapan Meka Plastik, 2 binin üzerinde plastik ürün çeşidi ile dikkat çekiyor. İç pazarda 81 ilde sayıları 100'ü aşkın bayileri ile ürünlerini sattıklarını dile getiren Meka Plastik Genel Müdürü Sabri Çeken, ürün gamları ile ilgili olarak, "2006 yılında bünyemizde kurduğumuz kalıp üretim atölyemiz ile kalıp imalatına, 2012 yılında ise medikal sektörüne girdik. 'OKSİMED' markamız ile ürettiğimiz ürünler; oksijen maskesi, nebülizer maskeler, nazal oksijen kanulü, idrar torbası, travma boyunlukları, anestezi devresi ara parçaları, diyaliz için kullanılan plastik malzemeler, pecc implatasyon plastik malzemeleri, entral ve paranteral beslenme plastik parçaları ve medikal cihaz gövde ve parçaları.

"Yeni pazar arayışları içindeyiz"

Endüstriyel alanda ise beyaz eşya, mobilya, otomotiv yedek parça ve ekipmanları, elektrik elektronik plastik malzemeleri, dekorasyon malzemeleri, güneş enerji sistemleri üretimi yapıyoruz" dedi. Bünyelerinde 40 enjeksiyon makinesinin bulunduğunu belirten Sabri Çeken, 2 bine yakın kalıptan 120 bin milyon adet sağlık ve endüstri alanında kullanılan plastik üretecek kapasiteye sahip olduklarını aktardı.