“Mersin - Tarsus, Türkiye’nin en çevreci OSB’si olacak”

Türkiye’nin en çevreci OSB’si olmak için çalışmalarına hız veren Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSO), bu kapsamda öncelikli olarak deşarj ünitesi izni almak için temaslarını sürdürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELMA BAĞRIK - MERSİN 

Türkiye’nin en çevreci OSB’si olmak için çalışmalarına hız veren Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSO), bu kapsamda öncelikli olarak deşarj ünitesi izni almak için temaslarını sürdürüyor. OSB yönetimi ayrıca bölgede yoğun bir ağaçlandırma faaliyeti de yürütüyor. 

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Türkiye’de bulunan 293 organize sanayi bölgesi içerisinde 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üçüncü olarak çevre ödülü aldıklarını belirterek, “293 organize sanayi bölgesi içerisinde üçüncü olmak büyük bir başarı fakat biz bunu birinciliğe taşımak istiyoruz” dedi. Bu konuda da belli kriterlerin olduğunu aktaran Tekli, ilk aşama olarak arıtmadan çıkan atık suyun kanalizasyona bağlanması için deşarj ünitesi izin alınması gerektiğini belirtti. Tekli, bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile temas halinde olduklarının altını çizerken, “Buna ilaveten yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları da önemli bir kriter. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz. Peyzaj çalışmaları ile ilgili çok hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Biz göreve başladığımızda bölgemizde 6 bin 928 fidan vardı. Kendimize hedef koyduk; 10 bin, 12 bin ve nihayet 15 bin fidana ulaşmak istiyoruz. Görevde kalacağımız 2 yıl içerisinde fidan sayımızın 15 bin olmasını hedefl iyoruz. Bir tek karış toprağı boş bırakmayacağız, ağaçlandıracağız. Hedefimiz yemyeşil ve yaşanabilir bir organize sanayi bölgesi oluşturmak. Yönetim kurulumuz bu konuda tek ses, herkes çok büyük destek veriyor. Bu konuyla ilgili de yoğun bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu. 

Tekli, MTOSB Meslek Lisesi’nin özel kolej ayarında hizmet verdiğini ifade ederken, “Lisemizdeki eğitim kalitesini her geçen gün daha da arttırma hedefindeyiz. Ayrıca Mersin ve Toros Üniversiteleri ile temaslarımız var. MTOSB içerisinde bir yüksek okulu hayata geçireceğiz. İlave olarak da tezsiz yüksek lisans programı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda da alt yapı çalışmalarımız hazırlandı. MTOSB yönetim kurulu olarak eğitime de büyük önem veriyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir