Ödemiş Bademli Barajı sulaması hizmete açıldı

Yapımı tamamlanan Ödemiş Bademli Barajı sulama projesi ile 10 bin 480 dekar zirai alan sulandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yapımı tamamlanan Ödemiş Bademli Barajı sulama projesinin hizmete açılmasıyla 10 bin 480 dekar zirai alanı sulanmaya başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ödemiş'te yapımı tamamlanan Bademli Barajı'nın sulama projesinin de kullanıma açılmasıyla 10 bin 480 dekar zirai alanın yüksek basınçlı damlama yağmurlama sistemiyle sulanmaya başlandığı belirtildi.

Küçük Menderes Nehri'nin kollarından Pirinçci Çayı üzerinde yer alan Bademli Barajı'nın sulama projesi kapsamında 34 kilometre boru döşendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları kaydetti, "İzmir’in verimli arazilerini suyla buluşturuyoruz. Hizmete aldığımız bu projeler ile bölge çiftçimizin gelirlerinde önemli artışlar yaşanıyor. Biz her zaman çiftçimizin yanında olduk bundan sonra da yanında olacağız. Egenin parlayan yıldızı İzmirimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Projenin devreye alınmasıyla sulu tarıma geçildi ve mevcut ürünlerde verim, üretim ve istihdam artışı sağlanmaya başlandı. Yaklaşık 27 milyon TL yatırım bedeli ile hizmete aldığımız proje sayesinde 2016 yılı fiyatlarıyla yıllık yaklaşık 11 milyon TL yıllık net gelir artışı sağlanacak"

Bu konularda ilginizi çekebilir