Radisson Blu Hotel Kayseri şehrin "turizm elçisi" oldu

Şehrin "turizm elçisi" olarak Kayseri'yi dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, "Otel olarak, Kayseri'nin dünyaya açılan kapısı olduk" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri'yi dünyaya tanıtmak için özel konaklama paketleri hazırladıklarını belirten Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, bunun meyvelerini almaya başladıklarını, gelecek yıla ilişkin konaklama ve toplantı rezervasyonlarını almaya başladıklarını söyledi.

Şehrin "turizm elçisi" olarak Kayseri'yi dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Karaküçük, "Otel olarak, Kayseri'nin dünyaya açılan kapısı olduk. Ulusal ve uluslararası alanda yapmakta olduğumuz, tanıtım ve pazarlama çalışmaları meyvelerini verdi. Bu yıl ilk defa kayak sezonu haricinde de turistler gelmeye başladı. 65 bin geceleme yapacağımızı tahmin ediyoruz. Bu da yaklaşık 98 bin kişi ediyor. Misafirlerimizin yüzde 25'i yabancı. Kayseri'de konaklama yapan yabancı misafirlerin %80'i otelimizde konaklıyor. Ayrıca otelimiz, yılda 350 kişi ve üzeri katılımcının olduğu, 100'ün üzerindeki organizasyona ev sahipliği yapıyor. 2018 için de talepleri almaya devam ediyoruz ve birçok kesinleşmiş organizasyona ev sahipliği yapacağız" dedi.

Kayak sezonunda yüzde 86, sömestır döneminde ise yüzde 94 doluluk rakamlarına ulaştıklarını belirten Menderes Karaküçük, özellikle, kayak sezonunda Avrupa'daki lüks tesisleri tercih eden kesimin kayak yapmak için Kayseri'ye gelmeye başladığını söyledi.

Kayseri'nin keşfi için özel konaklama paketleri

Şehirde gerçekleşen bütün tanıtım faaliyetlerine destek olmaya çalıştıklarını, yerli ve yabancı gazeteciler, bloggerlar ve dünyaca ünlü fotoğrafçıları ağırladıklarını anlatan Karaküçük, ayseri'nin keşfedilmesini sağlamak için özel konaklama paketleri hazırladıklarını vurguladı. Karaküçük, "Amerika'da bulunan 50 metre yüksekliğindeki Niagara Şelalesi'den, 20 metre daha yüksek olan dünyanın en yüksek 2. set şelalesi 70 metrelik Kapuzbaşı Şelalesi ve bir milyon kuş popülasyonu ve 365 farklı kuş türüyle dünyanın en büyük 5. kuş cenneti olan Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kayseri sınırları içerisinde. Bu yaz Sultansazlığı paketimizden, 7 fotoğrafçı yararlandı. Fotoğrafçılardan biri yurtdışında sadece Sultansazlığı fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı. Hazırladığımız diğer paketlere de ilgi yüksek. Görüştüğümüz yerli ve yabancı acenteler, Kayseri için kayak paketi programının yanı sıra, Kültür turizmi programı yapmak için de çalışıyor. Bunlardan biri kayak sezonunda, diğeri ise mart, nisan, mayıs, kasım ve aralık aylarında yapılacak kültür turları olacak" dedi.