Serhat Mobilya, mağaza ve bayi sayısını artıracak

Serhat Mobilya, iç pazardaki faaliyetlerine, yeni şubelerin sayısını artırarak devam etmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Serhat Mobilya, üretimini Kayseri OSB’de, 36 bini kapalı, 80 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 116 bin metrekarelik alanda gerçekleştiriyor. 250 kişinin istihdam edildiği firmada, 80 kişi mağaza ve showroomlarda çalışıyor. Serhat Mobilya, ağırlıklı olarak panel mobilya, yatak ve yemek odası, oturma grupları, çek-yat baza ve yatak üretiyor.

Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Akkaş, ürün çeşitliliğini artırmak adına otel konsepti üzerine üretime başladıklarını belirterek, "Ar-Ge çalışmalarına ise önem veriyoruz. Bünyemizdeki mimar ve mühendislerimizin yanısıra dışardan da tasarım desteği alıyoruz. Bu yıl dört yeni modeli, genç odası grubuna kazandırdığımız aile şirketi olan firmamızda, üçüncü kuşak eğitimlerini tamamlayarak aramıza katıldı" açıklamasını yaptı.

İç pazardaki faaliyetlerine, yeni şubelerin sayısını artırarak devam etmeyi planladıklarını belirten Akkaş, "Bu yıl içerisinde iki yeni şube daha faaliyete girerken, 2017 yılı sonuna kadar üçü Ankara’da olmak üzere sekiz şube daha açmayı hedefliyoruz. Ayrıca Kayseri’de beş ayrı noktada, İstanbul’da Masko ile İkitelli’de ve Ankara Siteler’de de şubelerimiz bulunuyor. Şu anda yurt içinde 300’e yakın tabelalı bayimiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 30’ a yakın Avrupa ülkesine ihracat gerçekleştiririrken, amacımız bu sayıyı artırmak. Ürünlerimizi üretirken değişim, yenilik ve nostaljiyi esas alıyoruz. Marka değerimizi saydığım unsurlara borçluyuz" dedi.

Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Akkaş, "Sektörümüzde maalesef yanlış fiyat politikaları uygulanıyor. İş oluyor ancak kârsızlık artıyor. Merdiven altı üretim yapan firmaların haksız rekabetinden dolayı sorun yaşıyoruz. Firmalara aşırı vade açılması da sektörümüzde en büyük sorunlardan birisi. Kalifiye elaman bulamama sıkıntısı, Doğu ile Güneydoğu Bölgesi’nde yaşanan olumsuzluklar da sektörümüzü olumsuz etkiliyor. Firma olarak bu rekabet ortamından fazla etkilenmemeye çalışıyoruz. Zamanında teknolojik yatırımlarımızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir