Sınırları genişleterek, ticaret hacminde büyüme sağlayacağız

SÜLEYMAN ERASLAN / Kırşehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kırşehir OSB’deki yatırım taleplerini değerlendirmek için 135 hektarlık genişleme alanını devreye almak için çalışmalara başlayah OSB yönetimi, bu sayede bölgenin ticaret hacmini büyütmek istiyor. Bölgede halen bin 250 kişi istihdam ediliyor.

Temelleri 1989 yılında atılan Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi, katma değerli ürün üretmek, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın birlikte gerçekleşmesine katkı sağlamak amacıyla 200 hektar üzerinde kuruldu. İlk parselasyon planı 212 sanayi parselinden oluşuyordu. Daha sonra yapılan teşviklerle 144 sanayi parseline dönüştürüldü. Bölgenin genişleme alanı için 135 hektar daha genişleme çalışmalarına hız verdik. Genişleme alanıyla birlikte Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Ankara-Kayseri Yolu üzerine konuşlanmış olacak.

Parsellerin metrekare fiyatı sadece 30 TL

Bölgede yer alan 139 sanayi parseli üzerindeki 78 firmadan 53’ü faaliyet gösteriyor. Yaklaşık bin 250 kişinin istihdam edildiği bölgede; gıda, makine, mobilya, kimya, petrol, plastik, tekstil, mermer, granit ve PVC gibi sektörlerde üretim yapılıyor. Halen bölgemizde 13 firma proje aşamasında, üç tesisin ise inşaatı devam ediyor. Dokuz firmada ise üretim durmuş , beş parsel ise boş durumda. Hizmet kalitesinin yüksekliği nedeniyle bölgedeki parselleri metrekare fiyatını 30 TL gibi düşük bir fiyattan yatırımcılara satışa sunduk. Ayrıca yatırım yapacak sanayicilere parsel fiyatlarında yüzde 20’ si peşin kalan tutarı ise sekiz yılda, altı ayda bir ödemek koşuluyla 16 taksitte ödeme imkanı sunduk. Son olarak Ticaret ve Gümrük Bakanlığı’na yer tahsisi yaparak 2018 yılı içerisinde Gümrük Müdürlüğü’nün açılmasıyla birlikte sanayicilerin gümrük sıkıntıları çözüme kavuşacak.

Bölgede elektrik dağıtım lisansı alarak sanayicilere ucuz elektriğin kapılarını açtık. Ayrıca elektrik birimi çalışanlarımızla elektrik arızalarına anında müdahale ederek, sanayicilerimizin üretimlerinin aksamasının önüne geçtik. Kalkınmanın, gelişmenin yolu üretimden geçer. Üretim yaparken sadece teknolojiyi takip ederek değil yüksek teknolojide üreterek global dünyada yarış içinde bulunmamız gerekiyor. Kırşehir’i, ahiliğin başkentini, layık olduğu sanayi kentine ve hak ettiği değere ulaştırmaya odaklandık.

Yatırımcının en istediğini bilen bir yönetimimiz var

Kırşehir OSB’ye 3 Ekim 2017 tarihinde yapılan seçimle Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek, göreve başladım. OSB’nin ilk kurulduğu günden beri Organize Sanayi Bölgesi yatırımcısıyım. Kırşehir OSB’nin içinde bulunduğu durumu, şartları en iyi bilenlerdenim. Yatırımcıların neler yaşadığını, OSB yönetiminden neler beklediğini her şeyi ile bilen bir başkanım. O nedenle yönetime gelirken kendimize bazı hedefler belirledik ve amacımız hem sanayicimize hem sanayimize daha müreffeh bir ortam sunmak. “Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı, şartlarımızı zorlamalıyız” diye düşünüyorum. Yönetim Kurulu olarak elimizden gelen gayreti esirgemeyerek üstümüze düşen bütün sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışacağız.

Künye
Parsel sayısı: 139
Firma sayısı: 78
Faal Firma: 53
İstihdam: 1.250
Parsellerin metrekare
fiyatı: 30 TL
Genişleme alanının
büyüklüğü: 135 hektar