Sivas’ta en büyük özel sektör yatırımı termal turizme

Sivas’ı termal turizm merkezi yapmak için harekete geçen 4 yatırımcı, 100 milyon liralık yatırımla Sivas Termal Yaşam Merkezi ile 625 yataklı 5 yıldızlı otel yatırımı yaptı.. Yatırım ile yılda 30 bin konaklama ve 500 kişiye istihdam hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERGÜL KESKİN

İSTANBUL - Sağlık turizminin en gözde destinasyonlardan biri olan ve 2023’te 2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye’de, hem turizmciler, hem de sağlık sektörü ayağında yatırımlar sürüyor. Bu yatırımlardan birisi de Sivas’ı termal turizmin merkezi yapmak üzere 4 yatırımcının bir araya gelerek kurduğu Sival Termal AŞ tarafından hayata geçirilen yaşam merkezi. Temeli 13 Temmuz 2013’te atılan ve 50 milyon TL inşaat maliyeti bulunan Sivas Termal Yaşam Merkezi, Haziran 2015’te açılacak. Devamında ise entegre bir tesis olarak 625 yataklı 5 yıldızlı otel 2017’de hizmete girecek. Toplam 100 milyon lirayı bulacak yatırım ile yılda 30 bin konaklama ve 500 kişiye istihdam hedefl eniyor. 

Yatırıma ilişkin DÜNYA’ya bilgi veren Sivas Termal AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Karaca, 52 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Sivas Termal Yaşam Merkezi’nin sağlık turizmi için önemli bir yatırım olduğunu ve hedefl erinin kentin değerleriyle kalkınmasını sağlamak olduğunu söyledi. İlin ciddi anlamda göç verdiğini, kendi nüfusunun 4-5 katı Sivas'lının başka illerde yaşadığını anlatan Karaca, “Bu yatırımla hem istihdam sağlayıp göçü önlemek, hem başka illerde yaşayan ancak memleket özlemi çeken Sivaslıları ‘sıla turizmi’ ile yılda bir hafta, 10 gün, bir ay gibi ilde ağırlamak, hem de sağlık turizminin gelişmesmine katkı sağlamayı amaçladık” dedi. 

54y466.jpg

Yaşam Merkezi’nde 198 daireden oluşan devremülkler satışa çıktı 

Karaca, Sivas’ın sıcak ve soğuk çermik ile “doktor balıklar” olarak adlandırılan balıklı kaplıcaları ile tanındığını ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını hatırlattı. Yeterli tesis bulunmadığı için üniversitenin hastalara 6 ay sonrasına sıra verdiğini dile getiren Karaca, hizmete sokacakları yaşam merkezinin hem sağlık, hem tatil anlamında hizmet verecek iyi bir lokasyona sahip olduğunu söyledi. 

Yaşam Merkezi’nde 1+1, 2+1, 3+1 olmak üzere 3 daire tipinde toplam 198 daire bulunduğunu ve her birinin 7 ve 10 günlük olarak veya çarpanları şeklinde satışa çıktığını anlatan Karaca, 7 günlük devremülklerin oda sayısına göre 5.900 ile 15 bin lira, 10 günlüklerin ise 7 bin 500 ile 18 bin lira arasında olduğunu kaydetti. Karaca, 8 bin 900 devrenin 3 bininin satışının tamamlandığını kaydetti. 

Ünal Karaca, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yaşam alanımız içinde kadın ve erkeklere ayrı olmak üzere iki açık iki kapalı dört yüzme havuzu, sekiz termal havuz, iki adet fitness salonu, fotbol ve basketbol sahası, kış sporları etkinlikleri, masa tenisi, bisiklet parkuru ve doğa yürüyüşü, SPA merkezi ve bir adet güzellik merkezini içinde barındırıyor.”

20 bin yatak kapasiteli tesis kurmak mümkün 

Yıltaş Grup, Dermokil, Pazaristan ve Sultan Otel’den oluşan 4 yatırımcı şirketin ilde termal turizmine yatırım yaparak öncülük yapmak istediklerini anlatan Karaca, “Burada en az 10-20 bin yatak kapasiteli termal tesis oluşturmak mümkün. 4 yatırımcı olarak bu oluşuma öncülük ettik. Bu yatırım, Sivas’ın sağlık turizm merkezi olması için yapılan bir yatırım. Bölgenin yerel kalkınmasını bu yolla sağlamayı hedefl iyoruz. Bu yatırım, Sivas’ta en büyük özel sektör yatırımı” değerlendirmesinde bulundu.