‘Süt, et ve yumurtada Kayseri’ye destek verilmeli’

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Bugünlerde süt et ve yumurtada desteklerin Kayseri’ye verilmesi çok önemli” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SÖNMEZ

KAYSERİ - KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, oda seçimlerinin 14 Nisan’da yapılacağını açıkladı. Tarımsal alanda verilen Avrupa Birliği desteklerinden olan IPARD’dan Kayseri’nin yararlanamadığını belirten Hiçyılmaz, “Bugün yine süt, et ve yumurtada teşvik destekler açıklandı. Burada da yokuz. IPARD Avrupa Birliği destekleri Kayseri’ye verilmez ise buna muadil olacak şekilde Tarım Bakanlığı’ndan destek verileceği söylenmişti. Bugünlerde süt et ve yumurtada desteklerin Kayseri’ye verilmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

Yatırım ve üretimin artmasına yönelik ucuz maliyetli sermaye temini konusunda devletin verdiği teşvik ve desteklerin büyük önemi olduğunu belirten Hiçyılmaz, “Geçen yıl hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi uygulaması ile 25 milyon TL civarında kredi üyelerimizin kullanımına sunulmuştu. Nefes Kredisinin devamı niteliğinde yeni bir çalışma gündemde. Üyelerimiz önceki uygulamada olduğu gibi 12 eşit taksitte 1 yıl vade ile kredi kullanabilme imkanına sahip olabilecekler. Bu kredi imkanında ise üst limit 200 bin TL civarında olacak. Kullanılan kredinin faiz oranının ise piyasa koşullarından daha da aşağıda aylık yüzde 0.99 oranında olmasını bekliyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir