Talas Belediyesi yatırımlarını tanıttı

Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 15 milyon TL değerindeki yatrırımlarını tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Göreve geldiği günden bu yana Talas ilçesinin gelişmesi ve kalkınması için bir çok projeyi faaliyete geçiren Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 15 milyon lira değerindeki birçok yatırımın tanıtımını gerçekleştirdi.

Türkiye'de ilk olabilecek çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Palancıoğlu projeleri hakkında şunları aktardı:

"22 parça kamyon, kamyonet, iş makinası, vinç, cenaze aracı gibi satın aldığımız belediyemizin önündeki 10 yılını karşılayacak. Kayseri’de ilk defa Ford’un yerli malı olan yeni ürününü Kayseri’ye kazandırıyoruz. Bunların yanında bir müslümana yakışacak şekilde Talas’ta farklı bir uygulama başlattık. Türkiye’nin en lüks abdesthane ve WC’lerini yaptık. 4 tane yapmıştık. Rağbetten dolayı bunun sayısını 8’e çıkardık. ATM’li taksi duraklarını da bugün açtık. Sucuk ekmek yenilen bir fayton büfe açtık. Gece 02.00’ye kadar sucuk ekmek satışımız olacak" dedi.

Göreve geldiği gün en çok ihtiyacın okul olduğunu söyleyen Başkan Palancıoğlu, "Talas genelinden yapılan okulların yüzde 16’sını son 3 yıl içerisinde yaptık Tam 6 okulu hizmete açtık. Talas Belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverler tarafından özel okul denginde yapıldı. 8 tane de cami yaptık. 4 tanesinin açılışını gerçekleştirdik. 4’ünü de yıl sonuna kadar açacağız. Bunların bir çoğu Kayseri’de bir ilk. Şuanda küçük bir devlet hastanesinde konumunda olan Miraboğlu Sağlık Ocağı’nı açtık. Türkiye’de ilk olan kapalı çocuk parkı ve kadın kültür merkezini hayata geçirdik. Ali Dağı 360 derece projemizde ise yolun oturmasını bekliyoruz. Bu yaz alt yapı ve üst yapısını tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Talas’ın en büyük mezarlığını yapacağız. Tablakaya mahallemiz başta olmak üzere birikmiş 40-50 yıllık imar ve alt yapı problemlerini çözdük. Eski belediye binasını restore ederek kır düğünlerinin yapılacağı güzel bir yer yaptık. İki ay gibi bir süre sonra açılışını yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz ile 7-24 kütüphane temelini de atacağız. Havacılık lisenin yerini de ayarladık, görev sürem içerisinde bunuda tamamlamak istiyorum. Mevlana mahallesinde 2 sağlık ocağının temellerini de yakın zamanda atacağız” diye ifade etti.