"Tek çözüm çarkları hızlandırmak"

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, sanayi üretiminde düşüş ve işsizlik rakamlarındaki artışın kendilerini kaygılandırdığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, uzun süredir dile getirdikleri kaygılarının rakamsal olarak da karşılarına çıktığını belirtirken, sanayi üretimin yüzde 9.8 düşmesi, işsizliğin de yüzde 12.3 çıkmasının çarkların yavaşladığının göstergesi olduğunu söyledi.

Türkay, işsizlik rakamının, 2018 yılı Kasım döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre, 706 bin kişi artarak 3 milyon 981 bin kişi, yani yüzde 12.3 olduğunu, sanayi üretiminin ise geçen yılın Aralık ayına göre yüzde 9.8 düştüğünü hatırlatarak, şunları söyledi: “Üretim, üretim, üretim. Türkiye’nin başka çözümü yok. Üretimi artırmadıkça, bu rakamların büyümesini izleriz. Hak etmediğimiz tüketimi yapmaktan vazgeçecek bir anlayışa toplum olarak ihtiyacımız var. Son günlerde de görüldüğü gibi başta tarım olmak üzere, tüm alanlarda üretim ve ihracatı artırırsak istihdamı da artırırız. Burada hükümete düşen görev, üretimin içinde olan bizlerin taleplerini dikkate alıp, içimizde bulunan üretme azmini harlamasıdır.”

Türkay, üreten güçler olarak, 2019 yılının da geçen yıl olduğu gibi üretim, ihracat ve istihdam için çaba sarf etmeye devam edeceklerini de söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir