'Tek Durak Ofis' şirket kuruluşunu kolaylaştıracak

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "'Tek Durak Ofis' uygulaması ile daha önce binlerce lirayı bulan masraflar 300 TL'ye kadar inmiş oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SÖNMEZ

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası (KTO) 14 Nisan'da yapılacak seçimlerden önce son meclis toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, oda bünyesinde hizmet veren Kayseri Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 'Tek Durak Ofis' uygulamasını başlattığını, uygulama sayesinde şirket kuruluşlarının kısa süre içerisinde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Hiçyılmaz, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca oluşturulan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile prosedürlerin çoğu azaltıldı. İleride vatandaşın buraya gelmesine dahi gerek kalmadan MERSİS'e elektronik imza ile girilerek bütün işlemler yapılabilecek. 'Tek Durak Ofis' uygulaması ile daha önce binlerce lirayı bulan masraflar 300 TL'ye kadar inmiş oldu" dedi.

Girişimcilerin önceden şirket kurmak istediğinde 5 kurumla muhatap olduklarını ve 7 farklı prosedürü yerine getirmek durumunda kaldıklarını aktaran Hiçyılmaz, şu bilgileri verdi: "Gelinen noktada üyelerimiz, tek kurumda hiçbir aracıya ihtiyaç duymadan şirket kurabilecek. İki defa notere gitme ihtiyacı ortadan kalktı. Sosyal güvenlik kaydı, SGK'ya gitmeye gerek kalmadan ticaret sicili müdürlüğünde şirket kuruluşu esnasında elektronik olarak gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, daha önce otellere onaylatılan ticari defterler bundan böyle ticaret sicili müdürlüğü tarafından onaylı şekilde teslim edilecek. Artık her şirkete yoklamaya gidilme uygulaması kaldırılacak ve ticaret sicilden çıkan girişimci, yoklama beklemeden işine başlayabilecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir