Unutulmaya yüz tutmuş zembil dünyaya tanıtılacak
Turkcell’in, kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü” projesinin yeni durağı Samsun oldu
Ercan ÜSLÜ
SAMSUN - Turkcell’in, kadınların ekonomik üretimine katılımını artırmak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında, mikrokredi desteğinden yararlanan Samsunlu girişimci kadınlar ürettikleri ürünleri tanıttı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen programda, unutulmaya yüz tutmuş zembil gibi birçok ürünün tanıtımı yapıldı.
Kadınların güçlendirilmesine yönelik projeleriyle Birleşmiş Milletler tarafından dünyaya örnek gösterilen Turkcell, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü” projesi kapsamında Samsun’da bir basın toplantısı düzenledi. Samsunlu kadın gazetecilerin ve girişimci kadınların katılımıyla projeye dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen toplantıda Ekonomiye Kadın Gücü projesinde gelinen nokta ve Samsun’a ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Mikrokrediden faydalanarak iş sahibi olan ve işlerini büyüten Samsunlu girişimci, Ahşaptan minyatür üreten Hatice Düdükçü, cecim kilim üretimi yapan Nazike Aşık ve engellilere zembil sanatını öğreten Nuran Güngör, gerçekleştirilen programda kendi hikayelerini paylaştı.
500 girişimci kadın eğitim aldı
Turkcell bugüne kadar İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Samsun, Sinop, Denizli, Şanlıurfa, Tokat ve Aydın olmak üzere 10 ilde 11 ayrı programla toplam 500 girişimci kadına Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla eğitimler verdi. Daha etkin ve başarılı bir iş hayatı için temel bilgiler içeren, girişimci kadınların kişisel gelişimlerine ve iş dünyasındaki vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlerin yanı sıra Turkcell’in Mobil Eğitim altyapısıyla da ek katkılar sağlandı.
Samsun’da kullanılan kredi miktarı yıllık 800 bin lira
Samsun Hampton Hilton Otel’de Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü’nün ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında, Samsun’da kadın girişimcilerin kendi ayakları üzerinde durmasına destek olmak amacıyla açılan şube sayısının 4, Ekonomiye Kadın Gücü Projesi’nden faydalan üye sayısının 1500, kullanılan mikrokredi miktarının yıllık ortalama 800 bin TL olduğu açıklandı. Turkcell’in mikrokredi desteğinin yanı sıra iletişim ve teknoloji gücünü dar gelirli girişimci kadınlarla buluşturmak için yola çıktığı projede Türkiye’nin dört bir tarafında 70 bin kadına destek veriliyor.