ALUEXPO 2017, 33 ülkeden 314 katılımcıyla kapılarını açacak
Aluexpo 2017, Türkiye’nin alüminyum üreticilerini ve alüminyum sektöründe dünya firmalarını bir araya getiriyor. Fuar, 33 ülkeden 156’sı yabancı olmak üzere toplam 314 katılımcıyı, 77 ülkeden 11 bin ziyaretçi ile buluşturacak.
SİBEL SANCAKLI
İSTANBUL - Aluexpo 2017, Türkiye’nin alüminyum üreticilerini ve alüminyum sektöründe dünya firmalarını bir araya getiriyor. Fuar, 33 ülkeden 156’sı yabancı olmak üzere toplam 314 katılımcıyı, 77 ülkeden 11 bin ziyaretçi ile buluşturacak.
ALUEXPO 2017 – 5. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı, 5-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Hannover Messe Ankiros Fuarcılık AŞ tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası tarafından desteklenen ALUEXPO 2017'de firmaların gelişimi ve güçlenmesini sağlayacak yeni iş bağlantıları kurulabilecek. Türkiye’nin alüminyum sektöründe son yıllarda göstermiş olduğu başarılar sonucunda fuara artan uluslararası ilgiye dikkat çeken TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, konuyla ilgili, “Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz ALUEXPO her sene daha da uluslararası bir statü kazanıyor. ALUEXPO fuarları hem ülkemizden hem de dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler ve katılımcılara, Türkiye’deki alüminyum tedariği ve geliştirilen teknolojiler ile ilgili bilgi alabilmeleri için önemli bir platform oluşturmaktadır” diye konuştu.
Sempozyum da düzenlenecek
8. Alüminyum Sempozyumu Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Metin Yılmaz, sosyal medyadan duyurma ve önkayıt alma çalışmalarının sonuç verdiğini ve fuara yüksek miktarda önkayıt yapıldığını kaydetti. Sektörle ilgili en önemli aktivitenin ALUEXPO 2017 fuarı olmasının mümkün olduğunu söyleyen Yılmaz, fuar ile eş zaman ve mekanda, TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası işbirliği ile 8. Alüminyum Sempozyumu gerçekleştirileceğini belirtti. Sempozyumla; sektörü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda gelişmeler hakkında bilgilenmek ve Türkiye'nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceği için vizyon oluşturmak amaçlanarak, alüminyum sektörünün bilimsel ve ekonomik alanda Türkiye ve dünyada geldiği ve geleceği noktanın inceleneceğini belirten Yılmaz, "Teknolojik açıdan ve endüstri 4.0 yolunda yeniliklerin ve gelişmelerin de konusunda uzman kişiler tarafından ele alınması sağlanacaktır" dedi.
"Siyaset, işlerimizi ister istemez etkiliyor"
Türkiye'nin Almanya ile yaşadığı sürecin alüminyum sektörüne etkisine ilişkin değerlendirmede bulunan Kibar şu ifadeleri kullandı:
"İş dünyası kendi aktivitesini siyasi tartışmalardan uzak tutacak şekilde konumlandırmaya çalışıyor. Bayramdan önce Türkiye'deki önemli birkaç ihalede Alman firmalarının konsorsiyum ortağı olarak bulunmasını görmek memnuniyet vericiydi. Önümüzdeki günlerde ülkemizde yatırımları olan çok önemli büyük bir Alman kuruluşu da dünya yönetim kurulu toplantısını Türkiye'de yapıyor. Bazı müşterilerimizde siyasi söylemlerden ötürü birtakım tereddütler oldu. Fakat bizim Türkiye ile ilgili ham madde tedariği veya mal akışında herhangi bir sorun yaşamayacaklarını garanti edecek şekilde programlarımız oluyor."
Sözlerini, "Siz iletişiminizi kendi platformunuzda sürdürdüğünüzde sonuçlar farklı olabiliyor" diye devam ettiren Ali Kibar, "Siyaset, işlerimizi ister istemez etkiliyor ama iş dünyası olarak mümkün oldukça o ortamlardan uzak kalmaya çalışarak kendi muhataplarımızla ticari alışverişlerimizi daha iyiye getirmemiz lazım" açıklamasını yaptı.