120 milyon dolarlık Ferko Line satışa çıktı

Ferko, Kağıthane bölgesinde içinde otel, ofis ve ticari alan bulunan 120 milyon dolarlık Ferko Line projesini satışa sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

İSTANBUL - Gayrimenkul sektöründe 25 yıllık geçmişe sahip Ferko, Kağıthane bölgesinde içinde otel, ofis ve ticari alan bulunan 120 milyon dolarlık Ferko Line projesini satışa çıkardı. 105 bin metrekare toplam inşaat alanında 4 blok ile yükselecek projedeki ofislerin metrekare satış fiyatı 11 bin 750 TL’den başlıyor. Ferko Line anıtım toplantısında konuşan

Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, projeyi 2018’in son çeyreğinde tamamlayacaklarını söyledi. Meriçten, “Ferko Line, üç ofis bir de Four Points by Sheraton’ın bulunduğu toplam dört blok ile Kağıthane’nin merkezinde ana caddeye 300 metrelik cephede yükselecek. Bu projede yer alan ofis bloklarının lobi ve benzeri ortak alanları Almanya’nın en prestijli mobilya markası Walter Knoll tarafından tasarlanacak” dedi. Bünyesinde 192 ofis, 38 adet ticari alan bulunan projedeki 173 oda kapasiteli otelin Marriot & Starwood Grup Otelleri’ne ait Four Points by Sheraton markası taşıyacağını aktaran Meriçten, “Er Yatırım Turizm ve İnşaat tarafından işletilecek otel, 12 kattan oluşan 4’üncü bloğumuzun tamamında hizmet verecek” diye konuştu.

Metroya 1 kilometre mesafede

Bölgede bugüne kadar metro eksikliği yaşandığını belirten Meriçten, 2018’de açılması planlanan Mahmutbey- Mecidiyeköy Metro’sunun bu eksikliği gidereceğini ve porojenin Kağıthane durağına uzaklığının 1 kilometre olacağını işaret etti. Meriçten, ticari alanların metrekare satış fiyatının 9 bin ile 12 bin dolar arasında farklılık gösterirken ofislerin metrekare satış fiyatının ise 11.750 TL’den başladığını sözlerine ekledi.

Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten ise 25 yıldır özellikli ve adından söz ettiren nitelikte projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, projeleri zamanında tamamlayıp teslim etme ilkelerinin kendilerine duyulan güvende önemli bir etken olduğunu söyledi. Meriçten, firma olarak çekmeceden proje yapmadıklarını iyi lokasyonların yanı sıra mimari anlamda İstanbul’a değer katan insanların karşısında durup bakabilecekleri projeler inşa ettikyerini dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir