1.4 milyon metrekare inşaatı tamamladı

1 milyar dolarlık yatırımla Ayazağa’da Belgrad Ormanları’nın yanıbaşında üç etaplı yapılan karma proje Vadi İstanbul’da 1 milyon 400 bin metrekarelik inşaat tamamlandı. Konut, ofis ve AVM’nin olduğu projeye biri aile için diğeri 5 yıldızlı olmak üzere iki otel de katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Artaş, Enyap ve İnvest İnşaat ortaklığıyla Ayazağa’da Belgrad Ormanları’nın yanı başında 1 milyar dolarlık yatırımla hayat bulan karma proje Vadi İstanbul’da, 1 milyon 400 bin metrekarelik inşaat tamamlandı. Üç etap halinde yürüyen Vadi İstanbul’da iki etapta yaşam başladı. Projenin son etabı olan üçüncü etapta ise satışlar hızla devam ediyor.

Projedeki son durumla ilgili bilgi veren İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, “Projenin ilk etabı olan 1111 konuttan oluşan Teras’ı üç yıl önce teslim ettik. 5 yıldızlı otel, 83 bin metrekarelik AVM, 200 bin metrekarelik ofisin olduğu Bulvar etabını ise 1 yıl önce teslim ettik. 3 etap olan Park ise karma alan olarak projelendirildi. Bu etapta yer alan 804 konutun 600 adeti 1.5 yılda satıldı. Ağustos ayı itibariyle de daireleri teslim etmeye başladık” dedi. Üçüncü etapta konutların metrekaresini 7 bin TL’den satışa çıkardıklarını bu rakamın geçen sürede 14 bin TL’nin üzerine çıktığını söyleyen Bahattin Uçar, Vadi İstanbul projesinin yüzde 10’unun aralarında Türk Cumhuriyetleri ve Körfez’in ülkelerinin olduğu yabancıya satıldığını aktararak, “İstanbul’daki diğer projeler açısından bakıldığında bu rakam çok yüksek değil” yorumunu yaptı.

Öğrenci rezidansı aile oteline döndü

Üçüncü etapta öğrenci yurdu olarak planladıkları bir bloğu ise gelen taleple birlikte aile rezidansına dönüştürme kararı aldıklarını aktaran Bahattin Uçar, “1+1 ve 2+1 rezidansları en az 3 günlük kiralamaların olduğu bir otel konseptiyle işleteceğiz. Bu oteli de yıl sonunda açmayı planlıyoruz” dedi. Aile otelinin dışında projede 5 yıldızlı bir otelin daha olduğunu aktaran Bahattin Uçar, “Bu otel bloğumuz için Radisson Blu ile anlaştık. 194 odalı 380 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otelin işletmesi bizde olacak. Sadece franchising bedeli ödeyeceğiz. Bu otelimizin açılışını da yılbaşına yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Böylece Vadi İstanbul’daki 1 milyon 400 bin metrekarelik inşaatın yüzde 100’nü tamamlamış olduklarını aktaran Uçar, “Sadece otel ve rezidansta birkaç ince iş kaldı” diye konuştu.

AVM’de doluluk 1 yılda %99’a çıktı

Vadistanbul’daki AVM’ye hafta içi ortalama 28 bin ila 340 bin hafta sonu ise 40 ila 50 bin kişinin geldiğini anlatan Bahattin Uçar, AVM’de ise 1 yılda ulaşılan doluluk oranlarının yüzde 99 olduğunu belirtti.

İnvest olarak yine Ayazağa’da yaptıkları Vadikoru’da 240 konutun 210 adetinin satıldığını ve bir yıl önce 8 bin TL’ den satışa çıkan konutların bir yılda 15 bin TL’ye geldiğini belirten Uçar, “Bir yılda yüzde 90 gibi bir prim yapan bu projemizi de 6 ay önceden teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir