Aydın’da emlak yatırımı yapmanın 2 avantajı

2017 yılında yatırımcısının yüzünü güldürecek şehirlerden biri de Aydın...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gayrimenkul her dönemin güvenilir limanı olarak önemli yatırım araçlarından biri olmaya devam ediyor. Birikimini gayrimenkul yatırımı yaparak değerlendirmek isteyenler için “doğru yatırım” yapıp yapmamanın birtakım kriterleri bulunuyor. Doğru emlak yatırımı kriterleri arasında ise amortisman süresinin kısa olması ve yıllık kira getiri miktarı öne çıkıyor.

Peşinat, senet ya da konut kredisi kullanarak emlak alacaklar her zaman büyükşehirlere yönelmeyebiliyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi başlıca büyükşehirlerdeki konut satış fiyatları daha dar bütçeyle emlak yatırımı yapmak isteyenler için yüksek gelebiliyor. Alternatif şehirlere bakıldığında ise özellikle altyapı, ulaşım, sanayi yatırımı yapılan ve ekonomik gelişimi yükseliş trendini yakalayan şehirler daha avantajlı oluyor. Markalı konut projelerinin de pek çok şehirde hayata geçiriliyor olması ise seçenekleri artırıyor.

Aydın emlak yatırımcısının ilgi odağında

2017 yılında yatırımcısının yüzünü güldürecek şehirlerden biri de Aydın. Gayrimenkul bilgi servisi REIDIN verileri de bu öngörüyü destekler nitelikte. 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeksleri’nin 2017 Ocak ayı sonuçlarına göre Aydın, amortisman süresinde, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği şehirler arasında ilk sırada yer aldı. Aydın’da amortisman süresinin 13.3 yıl olduğu görülüyor. Yıllık brüt kira getirisi açısından da en yüksek kira getiri oranı yüzde 7.78 ile Aydın’a ait.

Aydın’da emlak fiyatları

Aydın bölgesinde emlak fiyatları, REIDIN verilerinde iki ayrı şekilde ele alınıyor: Birinci el ve ikinci el konut. Yeni konutlarda ise satış fiyatı ortalaması metrekare başına 2 bin 485 TL. iken, ikinci el konutlarda metrekare başına 1.611 TL medyan değerine sahip.

Deniz turizmiyle beraber termal, kongre, yayla, bisiklet ve mağara turizminde de cazibe noktası şehirlerden biri olan Aydın ilçeleri arasında ise Kuşadası, Didim ve Söke öne çıkıyor.

Kuşadası’nda konut fiyatları 1 yılda yüzde 9 arttı

Aydın’ın bu üç ilçesinin 2017 yılının Ocak ayı itibariyle konut satış fiyatı ortalamaları Kuşadası’nda 1.868 TL/metrekare, Didim’de 1.619 TL/metrekare ve Söke’de ise 1.316 TL/metrekare değerinde.

Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerindeki konut fiyatlarının Ocak 2016-Ocak 2017 karşılaştırması yapıldığında ise, son bir yılda ilçe başına konut fiyat değişimlerindeki değişimin şu şekilde gerçekleştiği görülüyor: Son bir yılda Kuşadası’nda ve Söke’de konut satış fiyatları yüzde 9, Didim’de ise yüzde 10 oranında yükseldi.

Kaynak: Zingat.com