Demir İnşaat 2015'i yatırım yılı ilan etti

Demir İnşaat, 2015 yılında planladığı yurtiçi ve yurtdışındaki dört projesine toplam 1 milyar 500 milyon liralık yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnşaat sektörünün 31 yıllık markası Demir İnşaat, 2015 yılını yatırım yılı ilan etti. 

Ayışığı Vadi Evleri, Demir Romance, Demir La Vida gibi projeleri bulunan Demir İnşaat, 2015 yılında planladığı yurtiçi ve yurtdışındaki dört projesine toplam 1 milyar 500 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor. 

Bu çerçevede, İzmir, Yalova, İstanbul Yakuplu ve Ukrayna'da geliştirmeyi planladığı projelerinin yatırımlarına başlayan Demir İnşaat, yeni yatırımları ile birlikte sektördeki güçlü konumunu daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor. Geçmiş yıllarda yurtdışında Ukrayna'ya bir yatırım yapan ancak bölgede yaşanan istikrarsızlık nedeniyle yatırımını askıya alan şirket, bölgenin istikrara kavuşması ile birlikte bahsi geçen yatırımını yeniden devreye almaya hazırlanıyor. 

Ayrıca Demir İnşaat, 2016 yılı içerisinde 800 konutluk yeni bir projeyi hayata geçirerek Beylikdüzü'ndeki varlığını daha da güçlendirecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılının yatırım konusunda atılım yapmak için çok özel bir yıl olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"İnşaat sektöründe bir yatırım yapılması ve o yatırımın değerlenip hayata geçmesi uzun zaman alır. Örneğin, 25 yıl önce aldığınız arsanızı doğru zaman gelene kadar bekletirsiniz. Doğru zaman geldiğinde de onu değerlendirirsiniz. Biz de Demir İnşaat olarak 2015'te böyle bir sürecin içindeyiz. 2015 yılı Demir İnşaat için yatırım yılı oldu. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 1 milyar 500 milyon liralık yatırımla dört yeni projemizin daha planlamasını yaptık." 

Anadolu'nun çeşitli kentlerinde projeler planlıyor

İzmir-İstanbul Otoyolu, Körfez Geçiş Projesi gibi yeni kamusal projelerle birlikte Türkiye'de birçok kentin kaderinin de değişmekte olduğuna işaret eden Demir, bu gelişmeler çerçevesinde Anadolu'nun çeşitli kentlerinde projeler planladıklarını bildirdi. 

Demir, son yıllarda başta ulaşım projeleri olmak üzere geliştirilen kamu projeleriyle birlikte Anadolu'da yıldızı parlayan yeni yerler ve yeni kentler oluştuğunu aktararak, şunları kaydetti: 

"Biz de bu kentlerimize açılıp yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunlardan ilki İzmir Gaziemir'de planladığımız 400 konutlu projemiz olacak. İzmir'in ardından ise bir diğer Anadolu projemiz olan Yalova projemizi hayata geçireceğiz. Yalova'yı İstanbul-İzmir otoyolunun en değerli lokasyonu olarak görüyoruz. Türkiye'nin güzel şehirlerinden biri olan Yalova'ya yapılacak yeni projeler, şehrin yabancıya konut satış rakamlarını da arttıracak ve Yalova'yı uluslararası bir markaya dönüştürecek. Yalova'da bu potansiyeli görüyoruz ve bu çerçevede orada ses getirecek bir yatırım planlıyoruz." 

Geçen yıl ve bu yıl Türkiye'de seçim yılları olmasına rağmen yaptıkları konut satışlarında seçimin olumsuz bir etkisini görmediklerine işaret eden Demir, seçimli yıllarda piyasaların beklemeye geçtiğini ancak artık algının değiştiğini dile getirdi. 

Demir, geçen yıl ve bu yıl seçim yılı olmasına rağmen satışlarının beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, "Hatta geçen yıla oranla aylık bazda neredeyse yüzde 50'ye varan oranda artışla 2015 yılına devam ediyoruz" bilgisini verdi. 

Türkiye'de olumsuzlukların azaldığını ve güçlü ekonomiye geçişin etkilerini somut olarak hissettiklerini kaydeden Demir, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Hem ülke hem sektör hem de Demir İnşaat olarak oluşturulan güçlü ekonominin olumlu etkilerini hissediyoruz. Artık kur yükselişine ya da faizde meydana gelen değişikliklere olumsuzluk gözüyle bakmıyoruz. Kur yükseldiyse yurtdışı satışlarımıza ağırlık verip tanıtımı o noktaya yoğunlaştırıyoruz. Faizlerin düşmesi ile yurtiçindeki satışlarımıza odaklanıyoruz. Değişen her duruma göre stratejik bir planımız var. Ülke ekonomimiz son yıllarda çok güçlendi, bu güce paralel olarak sektörümüzde kendi marka değerini yaratmayı başardı. Demir İnşaat olarak biz de bu olumlu şartlar içerisinde bildiğimiz işe, yani inşaata odaklanıp yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir