İnşaat sektörünün kalbi Konya'da atıyor

Konya'da 11 Mayıs tarihinde açılışı gerçekleştirilen; Konya Gayrimenkul, Konya İnşaat, Konya Kent ve Konya Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Aletleri Fuarları inşaat sektörünü canlandırdı. Dün açılışı gerçekleştirilen fuarlar 14 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA (DÜNYA)

Gayrimenkul fuarının ilk kez Konya'da düzenlendiğini belirten Tüyap Fuar ve Fuarcılık A.Ş.Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Gayrimenkul olarak ilk fuar olmasına rağmen 60 inşaat şirketi fuar alanında yerini alacak. 3 holde da bu yıl fuarı yüzde 60 lık bir büyüme ile açıyoruz ve seneye fuarımızı beş holde de açmayı planlıyoruz"  dedi. Ersözlü,26 İl Belediyesi ve 40'a yakın ilçe belediyesi de katılım gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Konya sahip olduğu avantajlarıyla fuarcılıkta cazibe merkezi olmaya doğru yol almaya başlamıştır diyerek açıklamalarda bulunan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk,  Hedefimiz 2021 yılında fuar ziyaretleri kapsamında 1 milyon kişinin Konya'da ticaret yapmasıdır" dedi. Öztürk, "Konya İnşaat Fuarımızın marka haline gelmesi için Konya Ticaret Odası olarak KONTİMDER, TİMFED ve TÜYAP Konya Fuarcılık ile örnek bir yıllık bir çalışma yürütüyoruz ve bu çalışmanın meyvelerini önümüzdeki yıllarda alarak Konya inşaat fuarının marka fuar haline geleceğine inanıyoruz. İnşaat fuarımızda geçtiğimiz seneye göre yüzde 60, Kent fuarımızda da yüzde 50 civarında yakalamış olduğumuz büyüme bunu göstermektedir" dedi.

Uygun arazi varlığıyla, kısa zamanda önemli konut, hastane ve AVM projelerinin hayata geçirildiği Konya'da gayrimenkul yatırımları çevre illerden ve İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerimizden talep görmektedir açıklamalarında bulunan Selçuk Öztürk, "Önümüzdeki yıldan itibaren fuarımız özellikle Ortadoğu coğrafyası olmak yurt dışına açılarak şehrimiz gayrimenkul sektörünü daha da hareketlendirecektir. Böylelikle hem fuarımızda yer alan sektörlerimiz hem de etkileyeceği hizmetler sektörüne büyük bir katma değer sağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

Fuara özel yüzde 20 lansman indirimi

Gayrimenkul firmalarının fuara özel yüzde 20 lansman indirimi yapacaklarını belirten Konya Mütahitler Birliği(KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, "Fuara 60'a yakın gayrimenkul firması katıldı. Bunların 40 tanesi KOMÜT üyesidir. Bunun yanında gelecek yıllar için dış yatırımcıları da fuarlarımızda ağırlamak bizleri daha da ileri götürecektir" şeklinde konuştu.

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya'da inşaat sektörü büyük bir gelişim göstermiştir. Göreve geldiğimizde 280 bin konut stokumuz vardı şuan konut stokumuz 500 bine yaklaştı. Konya daha yaşanılır bir kent haline geliyor" açıklamasında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir