Nurol'dan İstanbul'a üç dev proje

Nurol GYO'un Mecidiyeköy'deki Nurol Tower projesi 140 milyon dolar yatırımla inşaa ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Geleceğin yaşam tarzını, özellikle de metropol ihtiyaçlarını doğru okuyan ve projelerini ‘Hayata Yatırım' anlayışıyla yürüten Nurol GYO,  Mecidiyeköy'de bulunan “EvOfisEv®” konseptiyle başlattığı Nurol Tower projesini tanıttı. Metrekaresi 5 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkan projede 243 adet ev-ofis, 12 adet ofis, çarşı katında da 36 adet dükkan ve mağaza olmak üzere 291 bağımsız bölüm bulunuyor. 133 metre yükseklikteki 32 katlı Nurol Tower, 360 derece İstanbul manzarasına sahip olacak.
 
Nurol GYO, 2013 yılında İstanbul'da üç dev yatırıma imza atıyor. Nurol GYO'nun İstanbul'daki üç projesinden ilki, 140 milyon dolar yatırım bedeli ile inşaa ettiği Nurol Tower projesi.
 
Metrekaresi 5 bin dolardan başlıyor
 
İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Mecidiyeköy'de bulunan Nurol Tower, metrekaresi 5 bin dolardan başlayan relansman fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Nurol Tower projesi, fonksiyonel tasarımı, mimari teknik özellikleri ve merkezi konumu ile İstanbul'un yükselen projeleri arasında öne çıkıyor. Projenin, tüm fonksiyonları ile Haziran 2014'de tamamlanması planlanıyor.
 
Nurol Tower, 243 adet home ofis, 12 ofis ve çarşı katında 36 dükkan ve mağaza olmak üzere 291 bağımsız bölümden oluşuyor. Üçgen formda tek blok halinde ve 32 katlı kule mimarisiyle inşa edilen Nurol Tower, 73 m²  ile 193 m²  arasında değişen büyüklüklerde “EvOfisEv®”  seçenekleriyle faklı yaşam alternatifleri sunuyor. 
 
‘Konut kredisinde faizler yüzde 0.60'lara inebilir'
 
Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, son 10 yıllık dönemde Türkiye ekonomisinin artan performansı, devam eden makro istikrar ve küresel ekonomik durgunluğa karşı gösterdiği dirençle öne çıktığını belirtti. Aykaç, ekonomideki bu dinamizm içinde gayrimenkul sektörünün bir önceki yıla göre 2012'de iyi bir yıl yaşadığını, bu yıl ise sektörde yüzde 5 – 6 oranında büyüme beklediklerini söyledi. Bir süredir devam eden konut kredilerindeki gevşemenin de piyasalara olumlu yansıdığını kaydeden Musa Aykaç, yüzde 0,70'lerde seyreden kredi faizlerinin yakın bir gelecekte yüzde 0,60'lara kadar inmesinin beklendiğini ifade etti. 
 
Faizlerdeki bu düşüşün gayrimenkul talebine yansıyacağına, yabancılara konut satışı ve kentsel dönüşümün de sektörde ek bir talep yaratacağına işaret eden Musa Aykaç, “DPT ve GYODER verilerine göre İstanbul'da 2015 yılına kadar yıllık konut ihtiyacının ortalama 250 bin adet olması bekleniyor. Bu talebin 180 bininin piyasa koşullarında, 70 binin ise kamu ve kamu-özel ortaklıkları ile karşılanması planlanıyor” dedi. 
 
İki dev yatırım daha yolda
 
Yüzyılın yaşam tarzını ve metropol ihtiyaçlarını doğru okuyarak gayrimenkul projeleri ürettiklerini vurgulayan Musa Aykaç, İstanbul Mecidiyeköy'de 7.000 m²'lik bir alanda inşa ettikleri Nurol Tower'ı, hem işyeri hem de yaşam alanı ihtiyaçlarını karşılayacak “EvOfisEv®” konseptiyle hayata geçirdiklerini söyledi. Aykaç,  Hürriyet Medya Towers'ın bulunduğu 55.000 m²'lik  arsa üzerinde Basın Ekspress projesini ve Türk Telekom Arena Stadı'nın hemen arkasında 9.500 m²'lik alanda inşa edecekleri Seyrantepe projelerine ilişkin detayları da yakın zamanda paylaşacaklarını ifade etti. Musa Aykaç, “Her üç projemiz, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 5000 kişiye iş istihdamı yaratacaktır” dedi.