Stüdyo dairelere talep artıyor

GYODER Başkanı Gökkaya, gayrimenkul sektörünün Türk toplumunun ihtiyaçlarını karşılayacak doğrultuda değiştiğini, bu kapsamda inşa edilen stüdyo dairelerin sayısının arttığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya, Türkiye'de çekirdek aile yapısının değiştiğini, aile tiplerinin yavaş yavaş küçülmeye başladığını söyledi.

Günümüzde beyaz yakalıların sayıca arttığını, iş nedeniyle büyük şehirlere göç eden genç ve yabancı uyruklu çalışanlar ile bekarların ayrı evde yaşamaya başladığını dile getiren Gökkaya, bireyselleşmeyi ve insanların yalnız yaşama isteğinde olmasını tetikleyen bu faktörlerin stüdyo, 1+1 ve 2+1 dairelere ilginin artmasına neden olduğunu belirtti.

Ayrıca fiyatlarının erişebilir olması, kolay satılması veya kiralanabilmesi nedeniyle 1+1 dairelerin yatırım amaçlı da çok tercih edilmeye başlandığını vurgulayan Gökkaya, gayrimenkul sektörünün de sosyal olarak değişen Türk toplumunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değiştiğini ifade etti.