Temaşehir 700 milyon TL'lik yatırımla yükseliyor

Şehrin merkezi Meram'da yeni bir şehir konsepti ile yükselen Temaşehir Konya'nın iki etabında toplam 740 adet daire bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ DOĞRUER YEMİŞ

KONYA - Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Anadolu'da başlattığı konut hamlesinin ilklerinden "Temaşehir Konya" projesi Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli'nin Konya Dedeman Hotel'de düzenlediği basın toplantısıyla lanse edildi. Şehrin merkezi Meram'da yeni bir şehir konsepti ile yükselen Temaşehir Konya'nın iki etabında toplam 740 adet daire bulunuyor. Projenin birinci etabında yüzde 70'e yakın bölümü çok kısa sürede satılırken, 372 dairenin yer aldığı ikinci etap satışları 29 Ekim'de başlayacak.

Lansmanda konuşan TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli; "Bugüne dek İstanbul'dan, Kırklareli'ne, Çanakkale'den Bulgaristan'a kadar birçok noktada markalı konut projelerine imzamızı attık. Anadolu şehirlerine yatırım yapmak bizlere ayrı bir memnuniyet verdi. Şehre 700 milyon TL'lik bir yatırım ile Temaşehir projemizi kazandırıyoruz. Markalı konut konseptini ve kalitesini getirerek Konya'nın merkezinde, Meram'da yeni bir şehir konseptinin temellerini atıyoruz" şeklinde konuştu.

Fiyatlar 324 bin TL'den başlıyor

Projede 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1'den oluşan 5 tip konut seçeneği bulunduğunu aktaran Dereli, "Projede yer alan daireler 120 metrekare ile 386 metrekare arasında değişiklik gösteriyor" dedi. Dereli, projede lansmana özel olarak daireleri 324 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardıklarını belirtti.

Konya'nın en değerli bölgelerinden Meram'ın merkezine konumlanan aynı zamanda kentin ilk ve tek gelir paylaşım modeli projesi olma özelliğini taşıyan Temaşehir Konya, yepyeni bir şehircilik konseptiyle yükseldiğine dikkat çeken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; "Önceliğimiz İstanbul'daki kalite anlayışını Konya'ya getirmek oldu. Meram da bu arsayı satın aldığımızda amacımız buradan kar elde etmek olmadı. Önceliğimiz Emlak Konutun getirmiş olduğu kaliteli konut projesi anlayışını İstanbul'un dışına taşıyarak Konya'mıza adım atmak oldu. Konya Meramda Emlak Konut markası ile bir proje geliştirmek arzusu ile yola çıkmış olduk" dedi.

Konya'nın konut sektöründe de ülkenin en canlı şehirleri arasında yer aldığını aktaran Kurum, 2015 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 290 bin konut satıldığını bu konutların yaklaşık 31 bin adedinin ise Konya da satıldığına işaret etti. Kurum, "2016 yılı Eylül ayı istatistikleri yayınlandı buna göre bu yıl Eylül ayı itibariyle Türkiye genelinde satılan 936 bin konutun yaklaşık 22 bin adedi Konya da satılmış durumda. 15 Temmuz sonrası tüm projelerimiz kapsamında yapmış olduğumuz kampanya neticesinde oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Bu da bize pek çok Anadolu şehrinin olduğu gibi Konya'nın da artık Emlak Konut'u beklediğini açıkça gösterdi ve Emlak Konut olarak bundan sonra Konya gibi diğer şehirlerimizde de bu tür projeler geliştirme konusunda daha istekli olacağız. Bu projemizde yüklenicinin Emlak Konut'a taahhüt etmiş olduğu şirket payı geliri 211 milyon 500 bin TL'dir. Projenin planlanan toplam satış geliri 705 milyon Türk lirasıdır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir