TOKİ, Kuzey Ankara'da 570 konutu satışa çıkardı

TOKİ, Ankara'nın uluslararası çapta ödüllü projesi, "Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında konut satışlarını başlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Başkent Ankara'nın uluslararası çapta ödüllü projesi, "Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında konut satışlarını başlatıyor. 6 bin 500 gecekondunun temizlenip 8 bin 57 hak sahibinin modern konutlara yerleştirilmesinin ardından TOKİ, 570 konutu kura yöntemi ile satışa sunacak. Proje, "En İyi Uygulama" ve "Şehircilik ve Bölge Planlama" dallarında birincilik ödüllerine layık görülmüştü. 

Ankara'nın kuzey giriş kapısını oluşturan bölgede 2004 yılından itibaren TOKİ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü "Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi" ile Başkentin imajına zarar veren gecekondular bölgeden temizlendi. Yaklaşık 6 bin 500 gecekondunun yerine 8 bin 152 konut inşa edildi. 8 bin 57 hak sahibi için 20-24 Ocak 2012 tarihleri arasında kura çekimi gerçekleştirildi. Proje kapsamında Osmanlı Selçuklu mimarisinde 925 konutun inşası devam ediyor. Ayrıca bin 764 konutun ihalesi tamamlanarak inşaat çalışmalarına başlandı. 

Kura ile satılacak

TOKİ, kentsel dönüşüm projesi ile gecekondulardan arındırılarak, modern konut ve sosyal donatıları inşa ettiği Kuzey Ankara'da 570 konutu satışa çıkardı. Kura yöntemi ile satışı gerçekleştirilecek konutların başvuruları 20 Ağustos – 6 Eylül 2013 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası'nın tüm şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. 
3+1 ve 4+1 niteliğinde olan konutların peşin fiyatları 191 bin liradan, aylık taksitleri ise bin 194 liradan başlıyor. Projede üç farklı ödeme seçeneği de sunuluyor. Konut alıcıları, yüzde 10 peşin 96 ay, yüzde 15 peşin 108 ay ve yüzde 25 peşin 120 ay vade kolaylığından yararlanabilecek. 

Ödüllü proje

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) özel yasa çıkarılarak uygulamaya konulan ilk kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Ankara kentsel dönüşüm projesi, çalışmalar başladığı günden bugüne sadece Türkiye'ye değil dünyaya da örnek bir proje oldu. Proje 2009 yılında HABİTAT tarafından dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan ‘En İyi Uygulama' ödülüne, 2010 yılında da İslam Başkentleri Konferansı'nda ‘Şehircilik ve Bölge Planlama' dalında birincilik ödülüne layık görüldü. 

Ayrıca proje, konumu, kapsamı, projelendirme süreci, hedef kitlenin büyüklüğü, teknik ve sosyal özellikleri, proje sürecinde yaşanan fiziki ve kültürel değişimler açısından en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi olma özeliğini de beraberinde taşıyor. Konutların başvurularıyla ilgili ayrıntılı bilgi ise www.toki.gov.tr internet adresinden bulunuyor.