10 numara yağ tebliği bürokrasiyi patlacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, akaryakıt ürünleri haricinde bırakılan petrol ürünleri için sanayicilere getirilen "uygunluk yazısı" yükümlülüğünün ticari hayatın normal akışına uygun olmadığını bildirdi.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 24 Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" ile sanayicilere "uygunluk yazısı" yükümlülüğünün getirildiğini hatırlattı.
Söz konusu tebliğin 1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Ender Yorgancılar, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu tebliğle getirilen 'uygunluk yazısı' alınması, yenilenmesi ve kapatılması işlemleriyle bu işlemler için öngörülen ağırlaştırılmış bürokrasi, bizlerin mevcut yüklerine, zahmetli, maliyetli ve üstelik ticari hayatın normal akışına uygun olmayan gereksiz bir yükümlülük eklenmesi anlamına geliyor. Söz konusu tebliğin kapsamına 67 petrol ürünü giriyor. Bu ürünlerin sevkıyat başına 150 kilogramı aşması halinde uygunluk yazısı alınması zorunludur. Her bir varilin yaklaşık 200 kilogram olduğu var sayıldığında bu yeni uygulama sanayicinin tamamını ilgilendirmektedir."