Doğalgaz için önemli ihaleye çıkılıyor

Kuzey Irak doğalgazını Türkiye'ye getirecek boru hattı için Şubat başında ihaleye çıkılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuzey Irak doğalgazını Türkiye şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak doğalgaz boru hattı yapım ihalesi 9 Şubat 2016'da yapılacak.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ihale 9 Şubat'ta saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İhale, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı'nın yaklaşık 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Pig İstasyonu'ndaki bağlantı vanasından başlayarak yaklaşık 185.1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı yapımı işini kapsıyor.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sadece fiyat esasına göre belirleneceği ihale, yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak.

İhalede işin tamamı için teklif verilecek ve konsorsiyum olarak teklif verilmesi söz konusu olmayacak.

İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecek ve verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 180 takvim günü olacak.

Hattın yapım süresi ise yer tesliminden itibaren 720 takvim günü olacak.

Alternatif aranıyor

Türkiye'nin Kasım ayının sonunda Suriye sınırında Rusya'ya ait bir savaş uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında artan gerilimin Rusya'nın ekonomik yaptırımlara başlamasına kadar uzanmasının ardından, Moskova'nın gaz arzında da kesintiye gidebileceği endişesiyle Türkiye enerji kaynaklarını çeşitlendirmenin yollarını arıyor.

Davutoğlu'nun bu ay içindeki Azerbaycan, Erdoğan'ın da Katar ve Türkmenistan gezilerinde Türkiye'nin bu ülkelerden ilave doğalgaz alımıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirilmişti.