Konya'da Türkiye'nin en büyük GES'i kuruldu

Tekno Ray Solar, Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralini Konya Kızören'de kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Tekno Şirketler Grubu'nun bir grup şirketi olan Tekno Ray Solar, Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralini Konya Kızören'de kurdu. Toplamda 22,5 MW'a ulaşacak olan Türkiye'nin en büyük güneş enerji santralinin ilk fazı olan 18,5 MW faaliyete geçiyor. 

Fotovoltaik enerji sektörü firması olan Tekno Ray Solar, Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralinin (GES) ilk fazını devreye alıyor. Konya'da bulunan ve toplamda 22,5 MW kapasiteli olan güneş enerjisi santralinin ilk fazı 18,5 MW olarak faaliyete geçiyor. 

Türkiye'de örnek olarak gösterilebilecek donanıma sahip olan GES, yüksek verimli sistem tasarımı ve uzaktan izlenebilme özelliği ile üretim değerlerini anlık izleme fırsatı sağlayarak, yatırımcılara büyük avantajlar sağlıyor. En yüksek kalitede ekipmanların kullanıldığı Güneş Enerjisi Santrali "online scada" mimarisine sahip Türkiye'deki tek güneş enerjisi santrali olma özelliğini de taşıyor. 

Yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneş enerjisinin, teknolojik alt yapı ve Tekno Ray Solar'ın uzman tasarım ekibiyle birleştiği bu proje ile yıllık yaklaşık olarak 19000 ton CO2 salınımının engellenmesi hedefleniyor. 

KIZÖREN GES PROJE BİLGİLERİ

Lokasyon: Konya
Kurulu Güç (kWp): 18500
Yıllık Öngörülen Üretim Miktarı (kWh): 30.730.000,00
Engellenen CO2 Miktarı (ton): 18702,04
Kurtarılan Ağaç Sayısı (adet): 45505
PV Panel Markası: Yingli Solar YL 250 P - 29b
PV Panel Sayısı: 74106
Inverter Markası: SMA Sunny Central 900
Inverter Sayısı: 18