'Open Gate' dönemi başladı

'Açık Kapı' uygulmasıyla; yolcular, pasaport kontrolünden önce, konulan 36 adet dedektörlü kapı ve x-ray'dan geçecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabiha Gökçen'in ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da "Open Gate" uygulamasına başlandı.
Uygulamayla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, bugün başlayan uygulama ile yolcuların, körük başları yerine pasaport kontrolünden önce konulan 36 adet dedektörlü kapı ve x-ray'dan aranarak geçeceklerini söyledi.

Aydın, geçen yıl eylül ayında güvenlik komisyonunda alınan kararla başlayan "Open Gate" çalışmalarının, dün tamamlanarak yeni uygulamaya geçildiğini bildirdi.

Aydın, yolcuların yeni uygulamayla birlikte daha önce 36 farklı noktada yapılan aramaların tek bir merkezde buluşturulduğunu belirterek, yolcuların aramadan sonra uçağa bininceye kadar alış veriş ve restoranlarda daha fazla vakit geçirme imkanı bulacağını, zaman sıkıntısından kurtulacağını kaydetti.

ABD ve Kanada uçuşları hariç bütün uçuşlarda yolcuların başka aramadan geçmeden uçağa binebileceklerini ifade eden Aydın, İstanbul aktarmalı olarak başka ülkeye uçuş yapacak olan transit yolcuların da gidiş katı arındırılmış salona girmek için detektörlü kapı ile x-ray'dan geçeceklerini, ayrıca havalimanı personelinin de arındırılmış salona giriş yaparken aranacağını söyledi.

Aydın, "Open Gate" uygulaması nedeniyle pasaport kontrolü sonrasında bulunan mağaza ve ofislerde delici ve kesici aletlerin satışının yasaklandığını, yiyecek ve içecek mekanlarındaki çatal-kaşık gibi aletlerin daha hafif metalden olacağını, sınırlı sayıdaki metal çatal, kaşık ve bıçakların ayrıca seri numaralarının olacağını ve bu aletlerin personele zimmetleneceği belirtti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir