Ambarlı Limanı'nda nakliyeciler grevde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL  - "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları" hakkındaki yönetmelik nedeniyle Ambarlı Limanı'ndaki nakliyeciler grev yaptı.
 
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 8 Kasım'da Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik kapsamında, deniz nakliyesinde kullanılan 40 hc'lik (high cube) konteynerlere yükseklik aşımında ceza uygulaması getirildi.
Konteynerlerdeki yükseklik aşımına ceza uygulaması getirilmesinden olumsuz etkilendiklerini belirten Ambarlı Limanı'ndaki nakliyeciler, grev ve iş bırakma eylemi başlattı.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, 40 hc'lik konteynerlerden dünya ticaretinde hem ihracatta, hem de ithalatta yoğun olarak yararlanıldığını belirtti.
 
Konteynerlere yüksekliklerinden dolayı getirilen sınırlamaya "anlam veremediklerini" ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:
"40 hc'lik konteynerler, söylenilenin aksine yıllardır taşımacılık sektöründe kullanılıyor. Hatta bu oran yüzde 60'lara varmış durumda. Uygulamaya konulan yeni yönetmelikle, Ulaştırma Bakanlığı'nın ihracatçıya ne kadar zarar vereceğini tahmin etmediğini düşünüyorum. Türkiye ekonomisine en büyük desteği veren ihracatçının daha fazla zarar görmemesi için bakanlığımızdan bu uygulamayı bir kez daha gözden geçirerek, sınırlandırmayı yeniden düzenlenmesini bekliyoruz."
 
Bu konularda ilginizi çekebilir