Ankara-Afyon bir buçuk saate inecek

Yüksek Hızlı Tren'in Ankara-Afyonkarahisar kesiminin yapımı başlıyor, altyapı inşaatının sözleşme imza töreni yarın yapılacak. Bölüm tamamlanınca Ankara-Afyonkarahisar arası bir buçuk saate inecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Afyonkarahisar etabının altyapı inşaatının sözleşme imza töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım ile Orman ve Su İsteri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yarın saat 10.00'da TCDD Genel Müdürlüğü'nde yapılacak. Hattın üç yılda tamamlanması planlanıyor.

TCDD'den yapılan ve "Yüksek Hızlı Tren İzmir'E Doğru Yola Çıkıyor" başlığı atılan açıklamaya göre Ankara-İzmir YHT Projesi Ankara-(Polatlı)- Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-Uşak ve Uşak-Manisa-İzmir etaplarından oluşuyor.

Proje 1080 günde (3 yıl) tamamlanacak. 3,5 milyar liraya tamamlanması beklenen proje ile yılda 6 milyon yolcu taşınması hedefleniyor. Toplam uzunluğu 624 kilometre olan Proje ile Ankara- İzmir arasındaki seyahat süresi 3 saat 30 dakika olacak.

Altyapı inşaatı sözleşmesi imzalanacak olan Ankara - (Polatlı) - Afyonkarahisar kesimi ise 167 kilometre olacak. Mevcut YHT hattı olan Ankara-Konya yolunun 120'nci kilometresinden ayrılacak hat Ankara-Afyonkarahisar arasındaki seyahat süresini bir buçuk saate indirecek. Hatta hız saatte 250 kilometreye ulaşabilecek, 8 bin metre uzunluğunda 11 tünel bulunacak, 16 viyadük inşa edilecek.

 Ankara-İzmir YHT Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak etabının yapım ihalesine 2012'de çıkılırken Uşak-Manisa-İzmir etabının ise uygulama projelerine ilişkin revizyon çalışmaları sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir
yht