logitrans, ilk üçe girdi!

Yılın en iyi 10 lojistik etkinliğini belirleyen Avrupa Lojistik Üssü (European Logistics Hub), uluslararası ihtisas fuarı logitrans’ı, dünyanın en önemli lojistik etkinliklerinden biri seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - logitrans dünyanın en önemli 3 lojistik etkinliğinden biri seçildi.

Avrupa Lojistik Üssü (European Logistics Hub) yılın en iyi 10 lojistik etkinliğini sıraladı. Seçimle ilgili olarak yapılan duyuruda şu açıklamaya yer verildi:

“Dünya çapında lojistik sektörünün profesyonellerini bir araya getiren birçok etkinlik var. Fakat bunlardan bazıları gerçekten faydalı olurken bazıları daha az etkili. İhtisas fuarları, konferanslar ve şovlar karmaşasında yolunuzu bulabilmeniz için sizleri bu yılın en ilgi çekici ve gelecek vaat eden etkinlikleriyle tanıştırmak istiyoruz.  Listeyi oluştururken tecrübelerimizin yanısıra uluslararası katılım, katılımcı ve sergileyicilerin çeşitliliği, sunulan programlar temel alınmıştır.”

logitrans’ın üçüncü sıraya yerleşmesinin gerekçesi ise şöyle açıklandı:

“logitrans, lojistik sektörüne yönelik ikinci sırada yer alan Münih transport logistic fuarının organizatörü Messe Münich International ile Türkiye’de lojistik ve fuar organizasyonu konusunda önemli deneyime sahip EKO Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilmektedir. 2012’den beri Uluslararası İhtisas Fuarı olarak anılan logitrans’ın İstanbul’da düzenlenmesi bu fuarı ziyaret etmeye değer kılıyor.  Özellikle Türkiye’nin hızla gelişen ekonomisi ve Avrupa Birliği’ne girme süreci görüşmeleri bu şehri büyük potansiyele sahip, canlı bir yer haline getiriyor ki bu da göz önünde tutmak isteyebileceğiniz bir etken.

logitrans, transport logistic kadar büyük bir fuar olmasa da sahip olduğu 200 sergileyici, 12.000’den fazla katılımcı ve %50’ye varan yabancı katılımcı oranıyla daha geniş bir kitlenin artan şekilde ilgisini çekecektir. Türkiye’nin yanı sıra 20 farklı ülkeden profesyonellerle bağlantı kurabilmek için bu etkinlik mükemmel bir fırsat. Ayrıca, bu tarz küçük ölçekli etkinlikler büyük bir kalabalığın içinde ancak sınırlı zaman aralıklarında görüşmelerin yapılabildiği büyük etkinliklere nazaran daha fazla bireysel iletişim kurma fırsatı sunuyor.”

European Logistics Hub hem lojistik hizmete ihtiyacı olan firmalara hem de lojistik firmalarının kendilerine bilgi ve lojistik kaynak sağlıyor. Bu yıl dünya çapında en etkili fuarların listesini yaparak bu alanda arayış içerisinde olan firmalar ve profesyonellere yön göstermeyi amaçlıyorlar. En iyi lojistik etkinlikler listesinin başını Amerika’da düzenlenen Supply Chain & Logistics 2013 çekerken dünyanın en büyük lojistik fuarı olan Münih transport logistic de ikinci sırada yer aldı.