Lufthansa 3. havalimanı’na ‘dev’ Airbus ile iniş yapacak

Önümüzdeki dönemde Türkiye'deki yatırımlarını artıracağını açıklayan dünyanın dev havayolu şirketlerinden Alman Lufthansa, 3.Havalimanı açıldığında dünyanın en büyük yolcu uçağı A380 ile İstanbul'a uçmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

İSTANBUL - Alman havayolu şirketi Lufthansa, bin gün boyunca günde 1 milyon euro yatırım yapacak. Şirket Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırmak içinse 3. havalimanının açılmasını bekliyor. Şirketin Almanya'daki üst düzey yöneticileri önceki akşam İstanbul'da  bir basın toplantısı düzenleyerek, Lufthansa'nın yeni Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach'ı tanıttı. Toplantıda konuşan Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki yatırımlarımızı artıracağız. 3. havalimanı da devreye girdiğinde dünyanın en büyük yolcu uçağı olan dev Airbus A380 ile İstanbul’a uçacağız” dedi. Schaeffer ayrıca, Türkiye seferlerinin yakıt tasarrufu sağlayan özel gövde yapısına sahip yeni nesil Airbus A320 tipi uçaklarla gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

'THY ile 'kazan kazan' her işbirliğine varız'

Uzun süre gündemleri meşgul eden THY-Lufthansa arasındaki işbirliğini artırma görüşmelerine yönelik ise Schaeffer, kazan kazan ilişkisine dayalı her türlü işbirliğine hazır olduklarını  vurguladı. Schaeffer, "THY bizim de üyesi olduğumuz Star Alliance'ın bir üyesi. İşbirliği her zaman ilginç bir konu. Kazan-kazan senaryoları üretmeye çalışıyoruz" dedi. Geçtiğimiz aylarda DÜNYA'ya açıklamada bulunan Schaeffer, Almanya-Türkiye uçuşlarının yanı sıra Lufthansa'nın, bu işbirliğiyle Almanya’dan İstanbul üzeri Asya ve Ortadoğu ülkelerine uçmayı hedeflediğini açıklamıştı. Türkiye’nin bu coğrafyalara yakın olması avantajını kullanmak istediklerini belirten Schaeffer, THY'nin de bölgede 20 noktaya seferi olan Lufthansa işbirliğinde Kuzey Amerika’ya uçmasının daha avantajlı olacağını belirtmişti.

236 uçak siparişi verdi

1000 gün boyunca günde 1 milyon euro yatırım yapacağını açıklayan Lufthansa ayrıca, toplam 236 adet yeni uçak için siparişi verdi. Verilen siparişler arasında yeni Bombardier C serisinden dünyanın en uzun uçaklarından olan Boeing 747-8'lar ve dünyanın en büyük uçaklarından Airbus A380'ler de bulunuyor.  2025 yılına kadar liste fiyatlarıyla toplam 22 milyar euroluk yatırım yapacaklarını belirten Schaeffer, "Böylelikle Lufthansa her iki uçak üreticisinin “amiral gemisi” olarak tanımlanan uçaklarını aynı filoda biraraya getiren ilk havayolu olacak. Yakın gelecekte Lufthansa’nın uygulamaya koyacağı en önemli yenilikler uzun mesafe uçuşlarında başlatılacak yeni Premium Economy Class hizmeti ve kısa mesafe uçuşlarındaki uçak-içi eğlence sistemi olacak" diye konuştu.  

2012 yılı cirosu 30.1 milyar €

2012 yılında Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri 103 milyon yolcu ağırladı.  Frankfurt, Münih, Viyana,  Brüksel ve Zürih merkezlerinden hizmet veren Lufthansa, Austrian Airlines,  Brussels Airlines ve Swiss havayolu şirketleri yaz tarifesi çerçevesinde dört kıtada 102 ülkede 285 varış noktasına sefer düzenliyor. Şirketler grubunun filosunda 627 uçak bulunuyor. 117 bin  kişiye istihdam sağlayan grubunun 2012 yılı cirosu ise 30.1 milyar euroya ulaştı.

'Hızlı büyüyen pazara deneyimli yönetici'

Lutfhansa Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Stefan Löcherbach’ı önceki gün basına tanıtan Carsten Schaeffer, “Türkiye’yi çok önemsiyoruz. Bu nedenle hızlı büyüyen bu pazara, en hızlı büyüyen pazarlarımızdan Suudi Arabistan’daki deneyimli yöneticimizi atıyoruz” dedi. 1992 yılından bu yana Lufthansa bünyesinde faklı alanlarda yöneticilik yapan, son olarak Suudi Arabistan'da Genel Müdürlük görevini üstlenen Stefan Löcherbach, Türkiye'de Lufthansa’nın yanı sıra Swiss International Airlines ve Austrian Airlines satışlarından da sorumlu olacak. Stefan Löcherbach, Frankfurt merkezindeki yönetim kadrosunda yeni bir görev üstlenecek olan Bea Berke’nin yerini alacak. Löcherbach, "Uçakta sunulan hizmetlerimizi sürekli geliştirmek suretiyle Lufthansa’nın Avrupa’nın lider havayolu şirketi olarak üstlenmiş olduğu rolü daha da güçlendireceğiz"dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir