Somçelik Raf, depolamaya yönelik ürün gamını genişletecek

Somçelik Raf, Kayseri OSB'de 25 bini kapalı olmak üzere 40 bin metrekare alana kurulu iki ayrı fabrikada üretim yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Depolama ve taşıma hizmetleri sektörüne üretim ve satışını yaptığı raf sistemleriyle hizmet veren Somçelik Raf, depolama sistemleri ürün grububu genişletmeyi planlıyor. 2013 yılında depolama rafı üretimine başladıklarını hatırlatan Somçelik Raf Yönetim Kurulu Başkanı Levent Somtaş, Kayseri OSB'de 25 bini kapalı olmak üzere 40 bin metrekare alana kurulu iki ayrı fabrikada üretim yaptıklarını söyledi. Zamanla depolamaya yönelik yatırımlar yaptıklarını açıklayan Somtaş, "Bugün itibarıyla yıllık 2 bin ton tel, 30 bin ton metal ve 16 bin tabaka ahşap üretim kapasitemiz var. Sektörün yönlendirmesi ve müşteri talepleri doğrultusunda ürün çeşitliliğine gidebiliriz. Ar-Ge bölümümüzde yeni ürünlerin ortaya çıkarılması, etkin üretim uygulaları, teknolojideki son gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlerleyen süreçte depolamaya yönelik ürün çeşitliliğimizi artırıp sektörde daha etkin olmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu yıl, yeni tesis inşaatına başlayacak

Somçelik Raf olarak yurtiçinde sekiz bölge müdürlüğü ile hizmet verdiklerini anlatan Levent Somtaş, 35'e yakın ülkeye ihracat yaptıklarını bildirdi. Pazara sundukları ürünlerde kaliteyi üst seviyede tutmanın yanı sıra verdiğimiz hizmet kalitesiyle de sektörde öne çıktıklarına dikkat çeken Somtaş, özellikle satış sürecinde müşterinin beklentilerini en iyi şekilde algılayıp buna cevap verebilmeye dikkat ettiklerini söyledi. Somçelik markasını büyütme ile bilinirliğini artırmaya yönelik yatırımlarının süreceğini de kaydeden Somtaş, "2017 yılında mevcut üretim alanlarımıza ilave olarak Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 30 bin metrekare yatırım yaptık. Bu sene ise yeni üretim tesislerimizin inşaat çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca ürün gamı ile üretim kapasitemizi büyütmeyi amaçlıyoruz. Öte yandan yurt içi ve dışında marka bilinirliğimizi artırıp yurtdışı çalışmalarına daha fazla ağırlık vermeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir