UTİKAD, DEİK'in kurucu kuruluşu oldu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği, DEİK’in kurucu kuruluşları arasına dahil oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin en büyük iş ve meslek örgütlerinin bulunduğu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) kurucu kuruluşları arasına, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği de (UTİKAD) katıldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürütme görevi üstlenen DEİK'in kurucu kuruluşları arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek,  UTİKAD'ın 27 yıllık sektör tecrübesi, bilgi birikimi ve enternasyonel bağlantıları ile Türkiye'nin uluslararası alandaki rekabet gücünün bugün olduğundan daha yükseğe çıkarılması için DEİK bünyesinde de katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

Turgut Erkeskin, son yıllarda ciddi bir kabuk değişimi yaşayarak atılım sürecine giren ve bugün dünya liginde devlerle aynı kulvarda yarışan Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü uluslararası arenada başarı ile temsil eden UTİKAD'ın, DEİK'te de aktif ve etkin görev alacağını dile getirdi.

Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik hedeflerine ulaşmasında ve dünya katma değer zincirinden pay almasında lojistik sektörünün kilit bir rol üstlendiğine dikkat çeken Erkeskin, şunları söyledi: "UTİKAD, DEİK bünyesindeki faaliyetlerinde, Türkiye'nin dünya ülkeleri ile olan ticaretinin daha sağlam temellere dayandırılması, ticarette sürekliliğinin sağlanması, lojistik işbirlikteliklerinin kurulması ve Türk sanayici ile ihracatçısına yeni pazarlara açılmaları konusunda yol gösterici olmayı amaçlamaktadır.

Asya ve Ortadoğu pazarlarına olan yakınlığı ve lojistik üstünlüğü, ülkemizi uluslararası ticarette bir adım öne çıkarmıştır. Avrupa-Ortadoğu-Asya ve Rusya-Kafkaslar-Afrika ticari koridorlarındaki önemli geçiş üstünlüğü, taşımacılık ve lojistik sektörümüzün büyümesine destek verirken, sektördeki potansiyel Türk ekonomisine katma değer olarak yansıyacaktır.

Sektörün çatı kuruluşu UTİKAD, 400'e ulaşan üyesiyle, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi hedefine taşıyacak lojistik hizmetler konusunda tüm ihracatçı kuruluşlarımıza rehberlik etmeye hazırdır."