Madencilik sektörü 15 milyar dolar ihracat hedefliyor

Orta Vadeli Program'ın (OVP) yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik politikaları hakkında görüş bildiren Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, tüm sektörlerde bir üretim atılımı gerçekleştirmenin itici gücünün madencilik sektöründe yapılan üretim olacağının altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu bağlamda yatırım ortamını iyileştirerek madencilik sektörünün daha hızlı gelişmesinin sağlanması gerektiğini ifade eden Emiroğlu, "Ülkemizde madencilik sektörünün gelişmesi hem madenleri hammadde olarak kullanan sanayimizin çarklarının hızla dönmesini sağlayacak hem de bizlere ihracat rekorları kırdırıp, cari açığın azaltılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi bir hayal değil. Ülkemiz bunu yapacak insan potansiyeline, bilgi, deneyim ve kaynağa sahip" diye konuştu. Türkiye madencilik sektörü olarak diğer bağlı sektörlerle birlikte ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 40 milyar dolarlık katkı sağladıklarının altını çizen Emiroğlu,"OVP'de sürdürülebilir madencilik politikalarına atıfta bulunulması bugüne kadar yaptığımız çalışmaları çok daha değerli kılıyor.

Kamu otoritesinin sürdürülebilir madencilik konusunda atacağı tüm adımların en büyük destekçisi biz olacağız" açıklamasında bulundu. Türkiye'nin dünyada bilinen 90 çeşit maden ve mineralin yaklaşık 80'ine sahip olduğunu ve bunlardan 60'ının ülkede üretildiğine dikkati çeken Emiroğlu, "Maden çeşitliliği açısından zengin bir ülke olarak geleceğimizde fark yaratma potansiyeline sahibiz" ifadesini kullandı.