ABB'nin yeni test laboratuvarı hizmete girdi

ABB, Finlandiya’nın Helsinki fabrikasında, müşterilerin yeni sürücülerini test edeceği bir laboratuvar açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni sürücü test laboratuvarı sayesinde müşteriler, yeni nesil ABB sürücüleriyle çalışan kendi motorlarının özelliklerini değerlendirebiliyorlar. Tesis bünyesine; sürücü/motor dinamik performansı, yük kapasitesi ve verime yönelik ölçümler için bağımsız ekipmanlar katarak, müşterilerin uygulamaları için en uygun sürücü sistemini bulmalarına yardımcı olmalarını sağlıyor. Maliyetleri, ekipman boyutunu ve enerji tüketimini azaltıyor.


Söz konusu yatırımın, gerçekten de ideal sürücü/motor kombinasyonunu oluşturma sürecini desteklediğini dile getiren ABB’nin Sürücüler ve Kontrol İş Birimi Genel Müdürü Morten Wierod, “Ayrıca, müşterilerin ekipmanlarını minimum eforla 400 kW’a kadar test edebilmelerini sağlayarak, onları uygulamaları için en iyi seçimin ABB’nin çözümü olduğuna ikna edebileceğimizi gösteriyor” diye konuştu.

“Harikalar yarattığımız bir merkez niteliğinde”


ABB’nin küresel sürücü işletmesinin, aynı zamanda yerel destek sağlayan Amerika, Çin ve Hindistan’ta da müşteri laboratuvarlarına sahip olduğunu aktaran Wierod, sözlerine şöyle devam etti: “Helsinki’deki yeni laboratuvar, dünyanın dört bir yanındaki en büyük talepli müşterilerimizi desteklediğimiz iş birimimizin harikalar yarattığı bir merkez niteliğinde. Bu laboratuvarların temel avantajı ise, küresel bir zincirde bağlanmaları ve böylelikle, müşterilerin en uygun ABB biriminden en iyi desteği almalarını sağlamalarıdır.”


Yeni tesise yatırım yapma kararının, ABB’nin 2011’de açılan ve vinç uygulamalarına yönelik olan başarılı müşteri laboratuvarına dayalı olarak verildiğini söyleyen Wierod, “Helsinki’deki sürücü fabrikasında bulunan bu tesis, ABB’nin vinçlerdeki sürücü uyumluluğunun orijinal malzeme üreticisi tarafından gerçek uygulama koşullarına uygun olan simüle edilmiş bir ortamda test edilmesini sağlıyor. Laboratuvar, ABB’nin bu sektördeki işlerinin büyümesinde önemli bir rol oynamış ve daha fazla uygulama alanını kapsamak adına test kapasitesinin artırılması amacıyla yenilenmiştir” dedi.

“Müşterilerin talepleri giderek artıyor”


Müşterilerden gelen taleplerin giderek arttığının farkında olduklarını kaydeden Morten Wierod, ABB’nin de müşterileri kendi tesislerine getirerek, onlara daha da iyi hizmet ve uygulama bilgisi sunmak istediğini vurguladı. Wierod, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kendimizi müşterilerimize adadık ve bu tesislere yatırım yaparak, onlara uygulamalarında en doğru özelliklere ve performansa ulaşmaları konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Müşterilerin kendi ekipmanlarını bizim sürücülerimizle birlikte test ettiğimizde, ABB’nin ortaklarımıza ve müşterilerimize günlük işlerinde gereken desteği gerçekten de sunabileceğinden emin olmalarını sağlıyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir