8.5 milyonluk Ferrari’ye 7 alıcı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gültekin KARA

Ferrari’nin Türkiye Distribütörü Fer-Mas Şirket Müdürü Ferhat Albayrak, satış fiyatı vergilerler birlikte 2.8 milyon euro yani yaklaşık 8.5 milyon TL olan La Ferrari modelinden Türkiye’de iki adet sattıklarını belirterek, “Bu araç sınırlı sayıda üretilmiyor olsaydı ve biz Ferrari’den daha fazla otomobil alabiliyor olsaydık, Türkiye’de 7 adet satabilirdik” diye konuştu. 

Tofaş bünyesinde yer alan ve Ferrari ile Maserati’nin satışını yapan Fer-Mas Şirket Müdürü Ferhat Albayrak, yaptığı değerlendirme toplantısında 2013 yılının kendileri açısından özellikle Maserati kanadında çok verimli geçtiğini söyledi. Maserati’nin tüm tarihinde ilk kez aynı yıl içinde iki farklı dört kapılı modeli pazara sunduğunu söyleyen Albayrak,  GranTurismo ve GranCabrio modellerinin yanında, geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye’de satışa sunulan yeni Quattroporte ve Ekim ayında Türkiye pazarına sunulan Ghibli ile birlikte markanın kasım sonu itibarıyla teslimat ve ön satışlar dahil olmak üzere toplamda 25 adetlik satış rakamına ulaştığını vurguladı. Geçen yılı Türkiye’de toplam 18 adetlik satışla kapatan Maserati markası aralık ayında yapacağı teslimatlarla yılı toplam 40 adetlik satışla kapatmayı planlıyor. Albayrak, en ucuz modeli 155 bin 485 bin eurodan başlayan Maserati’nin gelecek yıl hedefi ise 60 adeti  ağırlıklı olarak 3.0 litre V6 turbo dizel motorlu Ghibli olmak üzere toplam 80 adet araç satmayı planladıklarını söyledi. 
Ferhat Albayrak , 2013’ün Ferrari açısından da başarılı geçtiğini vurgulayarak, 2012’de 21 olan satışlarının bu yıl 23’e çıktığını söyledi. Albayrak  “2013’ün genelinde, Ferrari’nin Türkiye’de en çok talep gören modeli, aynı zamanda Ferrari’nin en yüksek fiyatlı modeli olan F12berlinetta oldu. Bu dönemde söz konusu modelden 8 aracımızın teslimatını gerçekleştirdik.  Tüm dünyada merakla beklenen La Ferrari özelinde ise daha önce de sizlerle paylaştığımız iki aracın teslimatlarına 2014 ilk yarı itibariyle başlamayı planlıyoruz” dedi.

574 bin euroluk 458 Speciale

İlk kez 65. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen ve burada Türkiye’den 5 adet sipariş alan, daha sonra sipariş sayısı 7’ye çıkan 458 Speciale’nin ilk  teslimatı da bu ay yapıldı. 458 Italia’nın özellikle aerodinamik yapı ve güç aktarım organlarında yapılan değişiklerle yeniden yorumlanmış versiyonu olan V8 motorlu 605 beygirlik Speciale  2.13 kg/hp’lik ağırlık/güç oranıyla, 0’dan 100 km/s hıza 3.0 saniyede çıkarken, 0 – 200 km/s hızlanmasını da 9.1 saniyede gerçekleştiriyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir